Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Zeta Olivolja Gentile är nominerad till Årets dagligvara

Zeta Olivolja Gentile är nominerad till Årets dagligvara

av Livets Goda

Zetas D-vitaminberikade olivolja Gentile är en av tre produkter som kan vinna priset Årets Dagligvara 2023 vid DLF:s höstmöte den 11 oktober. Juryn motiverar nomineringen med att Zeta Gentile är en stark innovation som har lyckats bli etablerad under en tuff period. Den har hög distribution och hög tillväxt i en varukategori där det varit extrema prishöjningar.

Zeta Olivolja

Zeta Olivolja

Man vill också lyfta att oljan är D-vitaminberikad vilket är unikt i olivoljekategorin. D-vitamin bildas i huden med hjälp av solen under framför allt sommaren. Under årets mörka delar är det genom maten vi ska få i oss detta vitamin som finns i bland annat fet fisk och ägg, råvaror som konsumeras allt för lite för att täcka behovet. Därför är D-vitaminberikade produkter väldigt viktiga

– Vi tycker det är oerhört roligt att juryn har uppmärksammat vår Gentile olivolja, säger Di Luca & Di Lucas vd Johan Westerberg. Förutom D-vitaminberikningen så är ju fettkvalitén i olivolja den som alla näringsexperter rekommenderar och ur hållbarhetssynpunkt är den också en vinnare jämfört med många andra fetter.

RELATERAD LÄSNING