Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Zeta Salsiccia i ny viktklass

Zeta Salsiccia i ny viktklass

av Livets Goda

Den klassiska italienska korven Salsiccia har funnits i Zetas sortiment i många år. Man ändrar inte innehållet men går över till att erbjuda denna delikatess i form av fast vikt om 200 gram så att kunden alltid vet vad det kostar!

Salsiccia, som egentligen bara betyder salt korv, har sitt ursprung i mellersta och södra Italien och är oftast smaksatt med lite vitlök och vin. Zetas Salsiccia tillverkas hantverksmässigt och är gjord på italienskt fläskkött och stoppad i naturtarm, den är relativt grovmalen för en bättre smakupplevelse. Den säljs färsk och rå och är därför perfekt att lägga på grillen till sommaren, men tänk på att ge den tillräckligt med tid då den måste genomstekas. Självklart går den även att tillaga i stekpannan eller i ugnen. Ett tips är att först ge lite färg i stekpannan för att sedan steka klart den i ugnen.

Zeta Salsiccia finns i tre smaker naturell, fänkål och chili. Kötthalten är hög, 96 procent för Salsiccia, 92 procent för Salsiccia Chili och hela 97 procent för Salsiccia fänkål. Smaksättningarna är med äkta vitlök, fänkålsfrön och chili.

Zeta Salsiccia kostar ca 39,90 kr per förpackning om 200 gram och finns att köpa på Ica och Coop.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING