Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Zèta x Nespresso: Nu lanseras sneakers på återvunnet kaffe

Zèta x Nespresso: Nu lanseras sneakers på återvunnet kaffe

av Livets Goda

Kaffetillverkaren Nespresso har tillsammans med skovarumärket Zèta tagit framskorna RE:GROUND, där detaljer på skorna görs av återvunnen kaffesump. Det återvunna kaffet som används kommer direkt från Nespressos egna program för återvinning av kaffekapslar. Med RE:GROUND vill Nespresso bidra till att öka medvetenheten och intresset för cirkulär hållbarhet.

Som ett led i Nespressos hållbarhetsarbete lanseras nu skorna RE:GROUND i en limiterad upplaga. Varje par RE:GROUND-skor innehåller återvunnen kaffesump motsvarande tolv koppar espresso som integrerats i detaljer av veganskt läder samt i sulorna. Kaffesumpen kommer från Nespressos egna program för återvinning. Resterande delar av skon består av 80% återvunna och hållbara material.

Skorna är framtagna tillsammans med det franska skovarumärket Zèta, som grundats av Laure Babin med ambitionen att erbjuda skor med netto noll klimatavtryck. Intresset för hållbara varumärken har ökat enormt de senaste åren och Laure såg en avsaknad av miljövänliga skor.

– Min vision för Zèta var att skapa snygga sneakers för den miljömedvetna modeälskaren. För denna skokollektion tillbringade våra tygskapare på Tintex åtta månader med att fullända det innovativa veganska konstläder som tillverkas av återvunnen kaffesump, säger Laure Babin, VD och grundare av Zèta.

Kapslarna återvinns på närmsta metallåtervinning

Nespressokapslarna är gjorda av aluminium som är det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet och som också är oändligt återvinningsbart. Nespressokapslar återvinns enkelt på närmaste återvinningsstation för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespresso Boutique. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar.

Den begränsade upplagan av RE:GROUND säljs exklusivt på zeta-shoes.com, och är tillgänglig så långt lagret räcker.

RELATERAD LÄSNING