Zetas grundare fick kunglig medalj

Livets Goda 14 Jun, 2018
Övrigt Fernando Di Luca, grundare av det italienska varumärket Zeta, fick i tisdags medalj av kungen för betydande insatser inom svenskt näringsliv. Medaljen överlämnades på Drottningholms Slott i närvaro av både kungen och drottningen.

Tisdagen den 12 juni tilldelades Fernando Di Luca Hans Majestät Konungens stora medalj i 12:e storleken i högblått band för betydande insatser inom svenskt näringsliv. Medaljen instiftades i början av 1800-talet och delas ut till svenska och utländska medborgare som utfört särskilda förtjänster inom exempelvis näringsliv, forskning och kultur.

-Det är en stor ära och lite av kronan på mitt livsverk. Men det är många som ska glädjas med mig. Min uppfattning är att det är svårt att bygga något ensam. Jag tror att en bra grund för varje framgångsrikt företag är engagerade medarbetare med passion för det arbete de utför, säger Fernando Di Luca.

Fernando Di Luca är mannen som introducerade olivoljan för svenskarna på 70-talet. I dag är han en av medelhavsmatens främsta företrädare i Sverige och särskilt stolt över att ha introducerat den italienska matkulturen för svenskarna.

- För oss finns ingen motsättning mellan god och hälsosam mat. Det är en viktig del av livet att njuta och umgås kring god mat, och mitt jobb som entreprenör är att göra det enkelt. Särskilt nöjd är jag över vårt senaste tillskott, BreOliv. Det är olivolja i bredbar form som det tog mig arton år att ta fram. Där tycker jag att vi lyckats förena det bästa av två världar – medelhavsmatens nyttigheter möter nordens starka macktradition, säger Fernando.

Trots att Fernando är över åttio år, är han fortfarande mycket engagerad i familjeföretaget som drivs vidare av de tre barnen Christian, Gabriella och Paola. Ofta agerar han rådgivare samt bollplank, och är tongivande när det gäller produktutvecklingen inom företaget. 

- Det är en ynnest att fortfarande vara efterfrågad i min ålder. Jag har alltid tyckt att det är det enkla i livet som berikar mest, men att få en av de finaste medaljerna som kungen delar ut är givetvis något alldeles extra. Faktum är att det är den andra medaljen i ordningen. Den första medaljen fick jag 2013 av Kungliga Patriotiska Sällskapet, avslutar Fernando Di Luca stolt.


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet