Zetas grundare fick kunglig medalj

Livets Goda 14 Jun, 2018
Övrigt Fernando Di Luca, grundare av det italienska varumärket Zeta, fick i tisdags medalj av kungen för betydande insatser inom svenskt näringsliv. Medaljen överlämnades på Drottningholms Slott i närvaro av både kungen och drottningen.

Tisdagen den 12 juni tilldelades Fernando Di Luca Hans Majestät Konungens stora medalj i 12:e storleken i högblått band för betydande insatser inom svenskt näringsliv. Medaljen instiftades i början av 1800-talet och delas ut till svenska och utländska medborgare som utfört särskilda förtjänster inom exempelvis näringsliv, forskning och kultur.

-Det är en stor ära och lite av kronan på mitt livsverk. Men det är många som ska glädjas med mig. Min uppfattning är att det är svårt att bygga något ensam. Jag tror att en bra grund för varje framgångsrikt företag är engagerade medarbetare med passion för det arbete de utför, säger Fernando Di Luca.

Fernando Di Luca är mannen som introducerade olivoljan för svenskarna på 70-talet. I dag är han en av medelhavsmatens främsta företrädare i Sverige och särskilt stolt över att ha introducerat den italienska matkulturen för svenskarna.

- För oss finns ingen motsättning mellan god och hälsosam mat. Det är en viktig del av livet att njuta och umgås kring god mat, och mitt jobb som entreprenör är att göra det enkelt. Särskilt nöjd är jag över vårt senaste tillskott, BreOliv. Det är olivolja i bredbar form som det tog mig arton år att ta fram. Där tycker jag att vi lyckats förena det bästa av två världar – medelhavsmatens nyttigheter möter nordens starka macktradition, säger Fernando.

Trots att Fernando är över åttio år, är han fortfarande mycket engagerad i familjeföretaget som drivs vidare av de tre barnen Christian, Gabriella och Paola. Ofta agerar han rådgivare samt bollplank, och är tongivande när det gäller produktutvecklingen inom företaget. 

- Det är en ynnest att fortfarande vara efterfrågad i min ålder. Jag har alltid tyckt att det är det enkla i livet som berikar mest, men att få en av de finaste medaljerna som kungen delar ut är givetvis något alldeles extra. Faktum är att det är den andra medaljen i ordningen. Den första medaljen fick jag 2013 av Kungliga Patriotiska Sällskapet, avslutar Fernando Di Luca stolt.


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet