Zetas grundare fick kunglig medalj

Livets Goda 14 Jun, 2018
Övrigt Fernando Di Luca, grundare av det italienska varumärket Zeta, fick i tisdags medalj av kungen för betydande insatser inom svenskt näringsliv. Medaljen överlämnades på Drottningholms Slott i närvaro av både kungen och drottningen.

Tisdagen den 12 juni tilldelades Fernando Di Luca Hans Majestät Konungens stora medalj i 12:e storleken i högblått band för betydande insatser inom svenskt näringsliv. Medaljen instiftades i början av 1800-talet och delas ut till svenska och utländska medborgare som utfört särskilda förtjänster inom exempelvis näringsliv, forskning och kultur.

-Det är en stor ära och lite av kronan på mitt livsverk. Men det är många som ska glädjas med mig. Min uppfattning är att det är svårt att bygga något ensam. Jag tror att en bra grund för varje framgångsrikt företag är engagerade medarbetare med passion för det arbete de utför, säger Fernando Di Luca.

Fernando Di Luca är mannen som introducerade olivoljan för svenskarna på 70-talet. I dag är han en av medelhavsmatens främsta företrädare i Sverige och särskilt stolt över att ha introducerat den italienska matkulturen för svenskarna.

- För oss finns ingen motsättning mellan god och hälsosam mat. Det är en viktig del av livet att njuta och umgås kring god mat, och mitt jobb som entreprenör är att göra det enkelt. Särskilt nöjd är jag över vårt senaste tillskott, BreOliv. Det är olivolja i bredbar form som det tog mig arton år att ta fram. Där tycker jag att vi lyckats förena det bästa av två världar – medelhavsmatens nyttigheter möter nordens starka macktradition, säger Fernando.

Trots att Fernando är över åttio år, är han fortfarande mycket engagerad i familjeföretaget som drivs vidare av de tre barnen Christian, Gabriella och Paola. Ofta agerar han rådgivare samt bollplank, och är tongivande när det gäller produktutvecklingen inom företaget. 

- Det är en ynnest att fortfarande vara efterfrågad i min ålder. Jag har alltid tyckt att det är det enkla i livet som berikar mest, men att få en av de finaste medaljerna som kungen delar ut är givetvis något alldeles extra. Faktum är att det är den andra medaljen i ordningen. Den första medaljen fick jag 2013 av Kungliga Patriotiska Sällskapet, avslutar Fernando Di Luca stolt.


Primörtur under Matrundan på Österlen

Whisky och Bourbon Under årets Matrunda på Österlen kan man följa med på…
24 May, 2019

Rysk ”lågalkohol-vodka” släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Ryska White Lake Vodka 40% lanserades i mars 2017 och…
24 May, 2019

Organic Value – ett lyckat första besök i Sverige med fokus på Italien och ekologiskt

Vin Den 20:e maj besökte den Italienska vinmässan ”Organic Value” Sverige…
24 May, 2019

Stockholms Bränneri släpper Akvavit

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpps Stockholms Akvavit som får sin…
24 May, 2019

Nytt utbildningssamarbete ska få fler kockar i arbete

Mat och Restaurang I ett gemensamt initiativ för att minska bristen på kockar…
24 May, 2019

Karibiska smaker i Årets Sill 2019

Mat och Restaurang Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och…
24 May, 2019

City Gross nya koncept: Mindre butiker i centrala lägen

Mat och Restaurang Bergendahls Food vill komma närmare kunderna i stadskärnorna och lanserar…
24 May, 2019

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare…
23 May, 2019

Jameson tar fram drink till Sweden Rock – The Sweden Rocktail

Whisky och Bourbon För dig som i år besöker Sweden Rock Festival ges…
23 May, 2019

Kronan, höga kostnader för arbetskraft och myndighetskrångel hämmar svenska livsmedelsföretag

Övrigt Enligt den svenska livsmedelsindustrin är Sveriges styrkor jämfört med våra…
23 May, 2019

GLÖET vann guld i Women’s Wine & Spirits Awards i London

Vin Women’s Wine & Spirits Awards som anordnas i London har…
23 May, 2019

Larsa Foods inleder grillsäsongen med en ny grillost

Mat och Restaurang Efterfrågan på Halloumi och övriga grillostar har ökat markant i…
22 May, 2019

Årets Kock rekryterar Vanja Vilbern till Marknads- och Partnerchef

Mat och Restaurang – Jag ser verkligen fram emot att få vara med…
22 May, 2019

Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019

Dags för Ostens Dag 27:e maj

Mat och Restaurang Nu firas snart ostens dag! Svenskar är storkonsumenter av ost…
22 May, 2019
Artikelarkivet