- Vinmagasinet Livets Goda / Wine Magazine - https://www.livetsgoda.se -

Zink Grill storsatsar med nytt kök och nya namn

På en matresa till södra Frankrike väcktes tankarna hos Michael Spiridon och Robin Engdahl om ett kök där Provence möter New Orleans. Samtidigt öppnades möjligheten för att ta över köket på en av Stockholms mest klassiska bistros – Zink Grill på Biblioteksgatan. – Jag har alltid brunnit för det franska köket och Robin för det amerikanska. Zink Grill har alltid varit en självklar plats på Stockholms krogscen med en atmosfär som känns som att komma in på en genuin fransk bistro – klassiskt och äkta. Därför kändes det helt rätt när vi fick chansen att forma köket här, säger Michael Spiridon, gastronomiskt ansvarig för Zink Grill. Köksmästaren Robin Engdahl är svensk-amerikan med rötterna i Oklahoma och kommer senast från Hässelby Slott. Med sitt redan stora kunnande i det svenska och franska köket väljer han nu att addera till sitt amerikanska arv. Michael Spiridon har sina rötter i Provence samt lång erfarenhet från Stockholms restaurangvärld. Han har bott och arbetat flera år i Frankrike, England och USA. I centrum för det nya köket finns det nya konceptet ”La Carte Unique” – en meny som ständigt byts ut. Här hittar gästen unika styckdetaljer från djur som kötthandlare har lokaliserat på närliggande gårdar och noggrant valt ut åt bistron. Den unika menyn kräver noggrant utvalda drycker. Björn Börsum, diplomerad sommelier, låter servera cocktails – som andas 20-tal – från baren. Till måltiden lockar Björn med drycker som är kärleksfullt utvalda att passa veckans meny. Om menyn På Zink Grill, anno 2016, erbjuds utöver hängmörat nötkött, lamm och gris även kvalitetsfisk och skaldjur. Dessa serveras tillsammans med biodynamiska grönsaker och örter från Karshamra gård och andra odlare. Kolgrillen är hjärtat på Zink Grill. Robin Engdahl förädlar även råvarorna i ett rökskåp för att skapa den autentiska och fantastiska “BBQ” smaken. Utöver à la carte menyn erbjuder Zink Grill ett stort urval av smårätter, “sides” och såser. Dessa kan kombineras tillsammans med det unika från dagens specialiteter på La Carte Unique menyn. Zink Grill, anno 2016, öppnar idag den 29 augusti 2016 kl 17.00.