Zoégas bjuder på hållbart kaffe på hållbar festival

Livets Goda 9 Aug, 2018
Övrigt För tredje året i rad bjuds besökarna på hållbart Zoégas kaffe på Way Out West i Göteborg. Way Out West är en festival som sätter hållbarhet främst och där fokus ligger på att ständigt minska sin miljöpåverkan. Zoégas skapar med sitt långtgående hållbarhetsinitiativ Coffee by Women tusentals nya kvinnliga entreprenörer inom kaffeindustrin i Östafrika för att höja levnadsstandarden för kaffeodlarna. I Zoégas kaffelounge kan man diskutera hållbart kaffe för framtiden, snurra på lyckohjulet och dricka kaffe på nya sätt.

Way out west är en festival som under 12 år berikat Göteborg med musik och film under tre dagar i augusti. Sedan tre år tillbaka är Zoégas festivalens kaffeleverantör som dessutom bjuder alla festivalens besökare på hållbart odlat kaffe i Zoégas kaffelounge, placerad vid huvudingången till festivalområdet.

Way out West är en innovativ festival som sätter hållbarhet främst och strävar efter att hitta nya sätt att minska sin miljöpåverkan. Festivalen är köttfri sedan 2012 och till stor del mjölkfri sedan 2015.

− För Zoégas är hållbarhet så mycket mer än certifieringar och ingenting som ska hanteras av enstaka företag eller individer. Vi behöver alla tänka på vår egen roll för en hållbar framtid och hur vi kan minska vår miljöpåverkan. Way Out West är ett bra exempel på hur man kan tänka bredare kring hållbarhet. Som en av Way Out Wests vänner är vi glada över att kunna bjuda på vårt smakfulla resultat av vårt hållbarhetsarbete under hela festivalen, säger Hans Nilsson, Marknadschef på Zoégas.

Zoégas arbetar med hållbarhet genom hela värdekedjan. Genom kostnadsfria utbildningar har Zoégas hållbarhetsinitiativ Coffee by Women sedan 2011 utbildat mer än 50 000 kaffebönder och kraftigt ökat antalet kvinnliga kaffeodlare med ledande befattningar. Hållbarhetsinitiativen har ett extra fokus på kvinnor och unga. Målet är att minst 30 procent av de som utbildas i de egna projekten ska vara kvinnor. Alla behövs för att säkra tillgången på kaffe av hög kvalitet. Utöver det, har man genom att arbeta målmedvetet med miljöarbetet uppnått flera stora förbättringar i rosteriet i Helsingborg. I strävan efter att bli helt utsläppsneutrala, köper Zoégas all el producerad av 100% vindkraft.

− Vi ser fram emot en rolig festival där vi får chansen att träffa nya och gamla Zoégas-fans och berätta mer om hur vi gör kaffevärlden bättre genom vårt långsiktiga och omfattande hållbarhetsarbete, fortsätter Hans Nilsson.

I år går Way Out West av stapeln den 9 augusti och pågår till den 11 augusti. Kom förbi Zoégas kaffelounge om du vill diskutera hållbarhet och njuta av riktigt gott kaffe, odlat för framtiden. På lördag den 11/7kommer Superbarista Ola Persson till loungen och bjuder på exklusiva kaffedrinkar och varje dag finns möjlighet att snurra på lyckohjulet och samtidigt lära sig mer om kaffe för framtiden.

Läs mer om Zoégas hållbarhetsarbete på zoegas.se och följ händelserna på Way Out West på Instagram via @zoegaskaffe.


Lively Wines släpper Shea Vineyards och Williams Selyem

Vin Shea Vineyards och Williams Selyem finns nu tillgängliga i Systembolagets…
17 Dec, 2018

Vigårda utmanar konventionen och skapar AW-burgare med 19 Crimes Red Wine

Mat och Restaurang Hamburgare och After Work är kanske något många förknippar med…
17 Dec, 2018

Bollinger Special Cuvée för 479 kr hos Winefinder

Vin Bollingers Special Cuvee är en riktig favorit bland standardcuveer hos…
17 Dec, 2018

Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kockkniven i topp och grönare klappar till köket önskas

Övrigt Slowcookern, vakuumförpackaren och råsaftcentrifugen tar sig in på topplistan över…
14 Dec, 2018

Två kockar från SK Mat & Människor vann guld med Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Nyligen avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg och Svenska Kocklandslaget…
14 Dec, 2018

Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet