Zoégas bjuder på hållbart kaffe på hållbar festival

Livets Goda 9 Aug, 2018
Övrigt För tredje året i rad bjuds besökarna på hållbart Zoégas kaffe på Way Out West i Göteborg. Way Out West är en festival som sätter hållbarhet främst och där fokus ligger på att ständigt minska sin miljöpåverkan. Zoégas skapar med sitt långtgående hållbarhetsinitiativ Coffee by Women tusentals nya kvinnliga entreprenörer inom kaffeindustrin i Östafrika för att höja levnadsstandarden för kaffeodlarna. I Zoégas kaffelounge kan man diskutera hållbart kaffe för framtiden, snurra på lyckohjulet och dricka kaffe på nya sätt.

Way out west är en festival som under 12 år berikat Göteborg med musik och film under tre dagar i augusti. Sedan tre år tillbaka är Zoégas festivalens kaffeleverantör som dessutom bjuder alla festivalens besökare på hållbart odlat kaffe i Zoégas kaffelounge, placerad vid huvudingången till festivalområdet.

Way out West är en innovativ festival som sätter hållbarhet främst och strävar efter att hitta nya sätt att minska sin miljöpåverkan. Festivalen är köttfri sedan 2012 och till stor del mjölkfri sedan 2015.

− För Zoégas är hållbarhet så mycket mer än certifieringar och ingenting som ska hanteras av enstaka företag eller individer. Vi behöver alla tänka på vår egen roll för en hållbar framtid och hur vi kan minska vår miljöpåverkan. Way Out West är ett bra exempel på hur man kan tänka bredare kring hållbarhet. Som en av Way Out Wests vänner är vi glada över att kunna bjuda på vårt smakfulla resultat av vårt hållbarhetsarbete under hela festivalen, säger Hans Nilsson, Marknadschef på Zoégas.

Zoégas arbetar med hållbarhet genom hela värdekedjan. Genom kostnadsfria utbildningar har Zoégas hållbarhetsinitiativ Coffee by Women sedan 2011 utbildat mer än 50 000 kaffebönder och kraftigt ökat antalet kvinnliga kaffeodlare med ledande befattningar. Hållbarhetsinitiativen har ett extra fokus på kvinnor och unga. Målet är att minst 30 procent av de som utbildas i de egna projekten ska vara kvinnor. Alla behövs för att säkra tillgången på kaffe av hög kvalitet. Utöver det, har man genom att arbeta målmedvetet med miljöarbetet uppnått flera stora förbättringar i rosteriet i Helsingborg. I strävan efter att bli helt utsläppsneutrala, köper Zoégas all el producerad av 100% vindkraft.

− Vi ser fram emot en rolig festival där vi får chansen att träffa nya och gamla Zoégas-fans och berätta mer om hur vi gör kaffevärlden bättre genom vårt långsiktiga och omfattande hållbarhetsarbete, fortsätter Hans Nilsson.

I år går Way Out West av stapeln den 9 augusti och pågår till den 11 augusti. Kom förbi Zoégas kaffelounge om du vill diskutera hållbarhet och njuta av riktigt gott kaffe, odlat för framtiden. På lördag den 11/7kommer Superbarista Ola Persson till loungen och bjuder på exklusiva kaffedrinkar och varje dag finns möjlighet att snurra på lyckohjulet och samtidigt lära sig mer om kaffe för framtiden.

Läs mer om Zoégas hållbarhetsarbete på zoegas.se och följ händelserna på Way Out West på Instagram via @zoegaskaffe.


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet