Zoégas bjuder på hållbart kaffe på hållbar festival

Livets Goda 9 Aug, 2018
Övrigt För tredje året i rad bjuds besökarna på hållbart Zoégas kaffe på Way Out West i Göteborg. Way Out West är en festival som sätter hållbarhet främst och där fokus ligger på att ständigt minska sin miljöpåverkan. Zoégas skapar med sitt långtgående hållbarhetsinitiativ Coffee by Women tusentals nya kvinnliga entreprenörer inom kaffeindustrin i Östafrika för att höja levnadsstandarden för kaffeodlarna. I Zoégas kaffelounge kan man diskutera hållbart kaffe för framtiden, snurra på lyckohjulet och dricka kaffe på nya sätt.

Way out west är en festival som under 12 år berikat Göteborg med musik och film under tre dagar i augusti. Sedan tre år tillbaka är Zoégas festivalens kaffeleverantör som dessutom bjuder alla festivalens besökare på hållbart odlat kaffe i Zoégas kaffelounge, placerad vid huvudingången till festivalområdet.

Way out West är en innovativ festival som sätter hållbarhet främst och strävar efter att hitta nya sätt att minska sin miljöpåverkan. Festivalen är köttfri sedan 2012 och till stor del mjölkfri sedan 2015.

− För Zoégas är hållbarhet så mycket mer än certifieringar och ingenting som ska hanteras av enstaka företag eller individer. Vi behöver alla tänka på vår egen roll för en hållbar framtid och hur vi kan minska vår miljöpåverkan. Way Out West är ett bra exempel på hur man kan tänka bredare kring hållbarhet. Som en av Way Out Wests vänner är vi glada över att kunna bjuda på vårt smakfulla resultat av vårt hållbarhetsarbete under hela festivalen, säger Hans Nilsson, Marknadschef på Zoégas.

Zoégas arbetar med hållbarhet genom hela värdekedjan. Genom kostnadsfria utbildningar har Zoégas hållbarhetsinitiativ Coffee by Women sedan 2011 utbildat mer än 50 000 kaffebönder och kraftigt ökat antalet kvinnliga kaffeodlare med ledande befattningar. Hållbarhetsinitiativen har ett extra fokus på kvinnor och unga. Målet är att minst 30 procent av de som utbildas i de egna projekten ska vara kvinnor. Alla behövs för att säkra tillgången på kaffe av hög kvalitet. Utöver det, har man genom att arbeta målmedvetet med miljöarbetet uppnått flera stora förbättringar i rosteriet i Helsingborg. I strävan efter att bli helt utsläppsneutrala, köper Zoégas all el producerad av 100% vindkraft.

− Vi ser fram emot en rolig festival där vi får chansen att träffa nya och gamla Zoégas-fans och berätta mer om hur vi gör kaffevärlden bättre genom vårt långsiktiga och omfattande hållbarhetsarbete, fortsätter Hans Nilsson.

I år går Way Out West av stapeln den 9 augusti och pågår till den 11 augusti. Kom förbi Zoégas kaffelounge om du vill diskutera hållbarhet och njuta av riktigt gott kaffe, odlat för framtiden. På lördag den 11/7kommer Superbarista Ola Persson till loungen och bjuder på exklusiva kaffedrinkar och varje dag finns möjlighet att snurra på lyckohjulet och samtidigt lära sig mer om kaffe för framtiden.

Läs mer om Zoégas hållbarhetsarbete på zoegas.se och följ händelserna på Way Out West på Instagram via @zoegaskaffe.


Domaines Paul Mas är bästa franska producenten i Mundus Vini 2019

Vin I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas…
21 Mar, 2019

O/O Brewing till En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Svenska Dryckesmässor är glada över att ha med sig ett…
21 Mar, 2019

Nyheter från Springbank i april på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den fjärde och femte april lanseras en exklusiv samling buteljer…
21 Mar, 2019

Plantation återlanserar Experience Pack

Whisky och Bourbon Efter hög efterfrågan återlanserar nu topproducenten Plantation Rum sin förpackning…
21 Mar, 2019

Årets Kock lanserar Årets Kockelev och Årets Kockelever

Mat och Restaurang Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i…
21 Mar, 2019

Njutningstips till fredagskvällen

Övrigt När arbetsveckan nått sitt slut finns det få saker lika…
20 Mar, 2019

Nytt besöksrekord för Malmö öl- och whiskyfestival – 13 567 besökare drack 20 000 liter öl i helgen

Whisky och Bourbon I helgen arrangerades Malmö öl- och whiskyfestival för sjunde gången.…
20 Mar, 2019

Vårens första mat- och dryckesmässa Malt, Mat & Destillat

Mat och Restaurang Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla…
20 Mar, 2019

Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar…
20 Mar, 2019

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 i lager hos Winefinder

Vin Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 har hedrats med hela…
19 Mar, 2019

Kiviks Musteri skippar sugrören i sin senaste satsning

Övrigt Kiviks Musteri lanserar nu en ny apelsinjuice och sin klassiska…
19 Mar, 2019

Kilchoman STR Csk Matured kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Kilchoman STR Cask Matured är en ny buteljering från det…
16 Mar, 2019

The Kraken Black Spiced Rum

Whisky och Bourbon Myten om havsmonstret The Kraken ligger till grund för romvarumärket…
18 Mar, 2019

Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny lanseras på Viking Cinderella

Mat och Restaurang I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med…
18 Mar, 2019

No thyme to waste

Mat och Restaurang Spruckna tomater, lökskal, utgången mjölk och äpplen med fläckar på.…
18 Mar, 2019

Akebono expanderar och nyrekryterar Dan Jay-Olsson

Whisky och Bourbon Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke…
18 Mar, 2019

Felix Veggie växer med tre vegetariska soppor

Mat och Restaurang En tomat- och mozzarellasoppa, en vegansk gulasch och en sötpotatis-…
18 Mar, 2019

Jura lanserar 12-åring i halvflaska med ny profil

Whisky och Bourbon Jura har genomgått en omfattande förändringsprocess och Jura Destilleriets Master…
18 Mar, 2019

Lansering den 22:a mars - A Christmann IDIG Riesling Grosses Gewächs

Vin Årgången 2017 inledde med en hel del nederbörd men utan…
18 Mar, 2019

Rester blir till rätter med Restakuten

Mat och Restaurang Nu startar Willys Restakuten: en tjänst på Instagram där användarna…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet