Hem NyheterVinnyhet Zolo Black Malbec lanserades 1 september

Zolo Black Malbec lanserades 1 september

av Livets Goda

Zolo Black Malbec 2015 från Argentina finns i Systembolagets fasta sortimentet från och med den 1 september. Vinet kommer från Mendoza och producenten Fincas Patagonicas, som ägs av svenskättade Patricia Ortiz.

Fincas Patagonicas har sin bas i Mendoza med en sammanlagd areal på över 1 000 hektar och odlingar som når upp till 1 400 meter över havet. Producenten förfogar över tre toppmoderna vinerier; Tapiz i Uco-dalen, Wapisa vid Atlantkusten i Patagonien och Zolo, den största och mest berömda i Alto Agrelo i Luján de Cuyo. Vingårdarna i Alto Agrelo ligger på hög höjd med kalla nätter och varma dagar, vilket ger aromatiska viner med hög intensitet.

Chefsvinmakare Fabián Valenzuela har 30 års erfarenhet av vinmakning och sedan några år tillbaka har Fincas Patagonicas slutit ett exklusivt samarbete med konsulten Jean Claude Berrouet, tidigare vinmakare på Château Petrus under 44 år. Fincas Patagonicas har rönt stora framgångar med sina viner på bland annat Malbec.

Zolo Black Malbec 2015 har lagrats 18 månader på både nya och gamla ekfat, franska och amerikanska. Det här är ett vin som passar till smakrika rätter på nöt, lamm och vilt.

Nr 2761, Zolo Black Malbec 2015, 75 cl, 279 kr

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING