Den 14 oktober tar det franska champagnehuset Charles Heidsieck plats på restaurang Copine i Stockholm. Under kvällen guidar exportchef Maxime Watelet gästerna genom husets champagner i samspel med en meny skapad av Copines kök.
Middagen består av fem serveringar där varje rätt matchats med champagner från huset, från friska Blanc de Blanc till Blanc de Millénaires. Watelet berättar dessutom om champagnehusets historia och om de olika årgångarna som serveras.
”Det blir en kväll med smakmöten på hög nivå, berättelser från Maxime Watelet om champagnehuset och möjlighet att uppleva flera årgångar sida vid sida”, säger Jonathan Mattsson, Copines Front of House Manager & Wine Director.
Priset för middagen inklusive champagneparningar är 1995 kronor per person.
Antalet platser är begränsat.
Menyn:
Snacks
Majsbröd & saltat smör
Rösti med taleggio & tryffel
NV Charles Heidsieck Blanc de Blanc
Förrätt
Kalixlöjromstartlet på dinkel, sveciakräm, lökmousse & brynt smör
NV Charles Heidsieck Brut
Varmrätt
Piggvar, beurre blanc, kungsmussling & hasselnöt
2013 Charles Heidsieck Brut Millésime
2018 Charles Heidsieck Brut Millésime
Ost
Comté, lagrad 36 månader, kanderade nötter
2014 Charles Heidsieck Blanc de Millénaires