Modellen för nyskapande vinmakeri på klassisk grund

Livets Goda 17 Feb, 2010
Vin Masi Modello Rosso Box byter nu årgång till 2008. Modello ger redan i namnet uttryck för filosofin bakom detta vin Namnet har sitt ursprung i det latinska ordet ‘modus’, med samma härkomst som vårt ord mode. Målet var att göra ett modernt vin av karaktäristiska Veneto-druvor. Det är gjort huvudsakligen på de för distriktet typiska druvsorterna refosco och raboso. Refosco som ger vinet färg, doft och svag ton av körsbär och raboso, som bidrar med tanniner, fyllighet och kraft. Druvorna kommer från vingårdar i Friuli, vid Udine strax norr om Venedig, samma vingårdar som ger druvorna till appassimentovinet Grandarella.
NYHET - prova med MASI På Masis hemsida är det nu möjligt att få engelska ”vinkurser”. Gå in www.masi.it, välj ett vin och därefter ”Try it with us”. Grundaren och ägaren Sandro Boscaini eller hans son Raffaele guider dig. Klicka på länken, se och hör vad de berättar om just Masi Modello Rosso http://www.masi.it/agricola/components_table/MODELLOROSSOVIDEO_PAGE.pag Årgång: 2008 Druvor: Raboso, Refosco Lagras: Bör drickas ung. Passar till: Italienska charkuterier, pasta och risotto, polenta men även till stekt fisk med svamp, kyckling. Ett utmärkt mingel och buffévin, 12% alkohol. Sortiment: Beställningssortimentet (går att beställa via www.philipsonsoderberg.se) Volym: 3 000 ml Pris: 249 kr Varunr: 72386

Gaja Barbaresco 2016 har landat

Vin Älskar man Nebbiolo kan detta vara ett av årets viktigaste…
19 Sep, 2019

Thomas Sjögren testar Scanpan TechnIQ

Mat och Restaurang Höstens stekheta nyhet från Scanpan heter TechnIQ! Det är en…
17 Sep, 2019

Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet