Öltipset: Victoria – när semesterminnena får hänga med långt in på hösten!

Niklas Jörgensen 11 Sep, 2019
Whisky och Bourbon Du är i Spanien. Sitter på uteserveringen. Hittat en plats i skuggan som skyddar från den värsta hettan. Suget efter en öl sätter in och du beställer in en iskall lager. En Victoria landar och du biter av skummet och tar en svalkande klunk. En klunk till. Där och då känns livet rätt underbart och du har inte en tanke på att hösten snart är ett faktum.Well, välkommen till verkligheten. Hösten är här men det behöver nödvändigtvis inte förta den känslan som man tar med sig från semesterminnen. Visst, en iskall i värmen känns allt mer perifer men en god okomplicerad öl ska aldrig underskattas. Cervezas Victoria är sedan början av september listad på Systembolaget med klassikern Victoria som skapades 1928. Den sällar sig till den spanska skolan av lättsam, skönt läskande lager som sitter som en smäck till det mesta. En öl man gärna tar en till av helt enkelt. Dessutom är den tidlösa etiketten bland de vackrare i ölvärlden.

Niklas om ölnyheten Victoria (Nr 1619)
En öl som får mig att vilja hänga på en strandrestaurang i Malaga käkandes friterade skaldjur i skuggan och dricka generösa mängder av denna rakt på sak-brygd som fuktar strupen med lätt brödiga toner, citrus och smeksam mousse i rätt maltigt utförande. Viss örtig blommighet säkrar fräschören och det är en härligt god öl som man inte vill överanalysera men som är så pass bra att den ändå får dig att sitta där och småle.

Intrycket: 89/100

Victoria kostar 13,90 kronor för en 330 ml flaska och du hittar den sedan den 2 september i mer än 200 Systembolag. Salud!


Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet