Hernö Gin bygger för fortsatt tillväxt och välkomnar fler aktieägare

Livets Goda 26 Apr, 2018
Whisky och Bourbon Hernö Gin investerar i en fullvärdig besöksanläggning med intilliggande vinterträdgård som gör det möjligt att ta emot besökare dagligen under sommaren samt med ökad frekvens under hela året. Med detta frigör företaget produktionsytor för att möta fortsatt hög tillväxt. Nya kontorsytor kommer även att ge rum för fler. Med nyemissionen vill Hernö Gin bjuda in fler att följa med på resan. En resa som bara har börjat.

Hernö Gin har idag cirka tusen aktieägare. Allt från passionerade ginentusiaster till privatpersoner och företag med större engagemang i bolaget. Nu släpper bolaget 150 000 nya B-aktier vid full teckning och maximalt 300 000 B-aktier i övertilldelningsoption på marknaden.

– Vi bygger för fortsatt tillväxt och nya framgångar. Med den här nyemissionen lägger vi grunden för en långsiktigt hållbar besöksverksamhet, ökad produktion och fler medarbetare. Välkommen att teckna aktier, hälsar Jon Hillgren, grundare och vd, Hernö Gin.

Ny besöksanläggning med vinterträdgård

Allt fler vill besöka Hernö Gin. Under förra året ökade intäkterna från besöksverksamheten med 173 procentjämfört med föregående år. En fullvärdig besöksanläggning gör det möjligt att öka kapaciteten och välkomna fler till destilleriet. Satsningen på en utökad besöksanläggning är också ett led i det långsiktiga arbetet att etablera Härnösand och Höga Kusten som en internationell destination för ginskapande och ginupplevelser.

– Nu möter vi den kraftiga tillväxt vi har både inom försäljning och besöksverksamhet med en ny besöksanläggning som öppnar upp för spontanbesökare och en intilliggande vinterträdgård som kommer att förstärka upplevelsen av ett gindestilleri i världsklass, berättar Jon.

Rum för ökad produktion och fler medarbetare

Under 2017 sålde Hernö Gin för första gången över 100 000 flaskor och omsättningen ökade med totalt 93 procent.

– Vi ser en framtid med god tillväxt både i Sverige och i utlandet de kommande åren. I dag har vi en destilleringskapacitet om 400 000 flaskor per år och med de nya besöksytorna frigör vi plats för en framtida installation av fler kopparpannor i befintliga lokaler. Antalet medarbetare ökar också snabbt ochmed nyemissionen finansierar vi ävennya ändamålsenliga kontorslokaler, berättar Jon.

Investeringar beräknade till åtta miljoner kronor

Investeringarna är beräknade till ca 8 mkr varav emissionen är planerad att inbringa 5,65 mkr före emissionskostnader. Resterande delar av finansieringen utgörs av banklån och eget kapital.

– Som aktieägare får du ta del av exklusiva lanseringar och unika ginupplevelser. Förhoppningsvis blir din investering också lönsam, avslutar Jon.

Emissionsmemorandum finns på aktieinvest.se/hernogin2018


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet