Hernö Gin bygger för fortsatt tillväxt och välkomnar fler aktieägare

Livets Goda 26 Apr, 2018
Whisky och Bourbon Hernö Gin investerar i en fullvärdig besöksanläggning med intilliggande vinterträdgård som gör det möjligt att ta emot besökare dagligen under sommaren samt med ökad frekvens under hela året. Med detta frigör företaget produktionsytor för att möta fortsatt hög tillväxt. Nya kontorsytor kommer även att ge rum för fler. Med nyemissionen vill Hernö Gin bjuda in fler att följa med på resan. En resa som bara har börjat.

Hernö Gin har idag cirka tusen aktieägare. Allt från passionerade ginentusiaster till privatpersoner och företag med större engagemang i bolaget. Nu släpper bolaget 150 000 nya B-aktier vid full teckning och maximalt 300 000 B-aktier i övertilldelningsoption på marknaden.

– Vi bygger för fortsatt tillväxt och nya framgångar. Med den här nyemissionen lägger vi grunden för en långsiktigt hållbar besöksverksamhet, ökad produktion och fler medarbetare. Välkommen att teckna aktier, hälsar Jon Hillgren, grundare och vd, Hernö Gin.

Ny besöksanläggning med vinterträdgård

Allt fler vill besöka Hernö Gin. Under förra året ökade intäkterna från besöksverksamheten med 173 procentjämfört med föregående år. En fullvärdig besöksanläggning gör det möjligt att öka kapaciteten och välkomna fler till destilleriet. Satsningen på en utökad besöksanläggning är också ett led i det långsiktiga arbetet att etablera Härnösand och Höga Kusten som en internationell destination för ginskapande och ginupplevelser.

– Nu möter vi den kraftiga tillväxt vi har både inom försäljning och besöksverksamhet med en ny besöksanläggning som öppnar upp för spontanbesökare och en intilliggande vinterträdgård som kommer att förstärka upplevelsen av ett gindestilleri i världsklass, berättar Jon.

Rum för ökad produktion och fler medarbetare

Under 2017 sålde Hernö Gin för första gången över 100 000 flaskor och omsättningen ökade med totalt 93 procent.

– Vi ser en framtid med god tillväxt både i Sverige och i utlandet de kommande åren. I dag har vi en destilleringskapacitet om 400 000 flaskor per år och med de nya besöksytorna frigör vi plats för en framtida installation av fler kopparpannor i befintliga lokaler. Antalet medarbetare ökar också snabbt ochmed nyemissionen finansierar vi ävennya ändamålsenliga kontorslokaler, berättar Jon.

Investeringar beräknade till åtta miljoner kronor

Investeringarna är beräknade till ca 8 mkr varav emissionen är planerad att inbringa 5,65 mkr före emissionskostnader. Resterande delar av finansieringen utgörs av banklån och eget kapital.

– Som aktieägare får du ta del av exklusiva lanseringar och unika ginupplevelser. Förhoppningsvis blir din investering också lönsam, avslutar Jon.

Emissionsmemorandum finns på aktieinvest.se/hernogin2018


Folkkäre Leif GW Persson lanserar ”GW:s röda”

Vin Tegnér Spirits & Wine lanserar det röda vinet "GW:s röda"…
25 May, 2018

Stockholms Bränneri släpper rosa gin

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpper Stockholms Bränneri sin första batch…
25 May, 2018

Cantina Baglietti lanserar No. 7 och No. 10 i Sverige

Vin Efter en lång och noggrann process är vinhuset Cantina Baglietti,…
25 May, 2018

Moët & Chandon hyllar tennislegenden Roger Federer

Vin Igår, den 24 maj, lanserade Moët & Chandon en limiterad…
25 May, 2018

General med smak av svenska örter – nytt portionssnus från krögaren Karl Ljung

Whisky och Bourbon I dag lanseras General Gastronomy Series Summer 2018, ett portionssnus…
25 May, 2018

Världens kockar till Smaka på Stockholm

Mat och Restaurang 10 juni kommer kända kockar från hela världen till Smaka…
25 May, 2018

Arla inviger mognadslager i Falköping

Övrigt Tillsammans med Falbygdens Ost öppnar Arla ett mognads och förädlingslager…
24 May, 2018

Napolitansk pizzamarknad på Giro Pizzeria

Mat och Restaurang Lördag den 2 juni firar Giro Pizzeria Italiens nationaldag med…
24 May, 2018

Strålandet årgång av M. Chapoutiers Côtes du Rhône - 2016 Belleruche

Vin Ett toppnamn vet hur en slipsten ska dras och att…
24 May, 2018

Kaos när Kiviks Musteri släppte lös 2 miljoner sommarjobbare

Övrigt Rätt pollinering är en förutsättning för goda skördar från Kiviks…
23 May, 2018

Pontus in the Air är nominerad i ännu en internationell prestigetävling

Mat och Restaurang Pontus in the Air med Brasserie är nominerade i den…
23 May, 2018

Jordbruksverket tar ett helhetsgrepp om hållbar mat

Övrigt Jordbruksverket släpper nu en rapport om hur vi kan producera…
22 May, 2018

Cidraie hedrar sitt franska arv med ny sommarskrud

Whisky och Bourbon I över hundra år har cideräpplena i Normandie plockats för…
22 May, 2018

Inspiration - Proteinrik vaniljkaka med citron

Mat och Restaurang I detta recept inspireras vi av Maria Längfors som för…
22 May, 2018

Coppersmith´s samarbetar med 24 Västerås krogar

Whisky och Bourbon Ett tjugotal restauranger från Västerås gick ihop för att brygga…
22 May, 2018

Prosecco från Montelvini hos Winefinder

Vin Montelvini är en Prosecco i klassisk stil som Winefinders Wineteam…
22 May, 2018

150 ton mindre socker i Axfoods läsk

Övrigt Sockerhalten i Axfoods läsk av märket Premier minskas nu med…
22 May, 2018

Lansering av dessertvin från Brochet - Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015

Vin Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015 lanseras i Systembolagets…
21 May, 2018

Lavazza blir Stureplansgruppens nya kaffeleverantör

Övrigt Den Italienska kaffeleverantören Lavazza har skrivit avtal med Stureplansgruppen och…
21 May, 2018

Lasse Solum ny VD Divine AB

Vin Divine förstärker och hälsar Lasse välkommen som ny VD.
21 May, 2018
Artikelarkivet