Hernö Gin bygger för fortsatt tillväxt och välkomnar fler aktieägare

Livets Goda 26 Apr, 2018
Whisky och Bourbon Hernö Gin investerar i en fullvärdig besöksanläggning med intilliggande vinterträdgård som gör det möjligt att ta emot besökare dagligen under sommaren samt med ökad frekvens under hela året. Med detta frigör företaget produktionsytor för att möta fortsatt hög tillväxt. Nya kontorsytor kommer även att ge rum för fler. Med nyemissionen vill Hernö Gin bjuda in fler att följa med på resan. En resa som bara har börjat.

Hernö Gin har idag cirka tusen aktieägare. Allt från passionerade ginentusiaster till privatpersoner och företag med större engagemang i bolaget. Nu släpper bolaget 150 000 nya B-aktier vid full teckning och maximalt 300 000 B-aktier i övertilldelningsoption på marknaden.

– Vi bygger för fortsatt tillväxt och nya framgångar. Med den här nyemissionen lägger vi grunden för en långsiktigt hållbar besöksverksamhet, ökad produktion och fler medarbetare. Välkommen att teckna aktier, hälsar Jon Hillgren, grundare och vd, Hernö Gin.

Ny besöksanläggning med vinterträdgård

Allt fler vill besöka Hernö Gin. Under förra året ökade intäkterna från besöksverksamheten med 173 procentjämfört med föregående år. En fullvärdig besöksanläggning gör det möjligt att öka kapaciteten och välkomna fler till destilleriet. Satsningen på en utökad besöksanläggning är också ett led i det långsiktiga arbetet att etablera Härnösand och Höga Kusten som en internationell destination för ginskapande och ginupplevelser.

– Nu möter vi den kraftiga tillväxt vi har både inom försäljning och besöksverksamhet med en ny besöksanläggning som öppnar upp för spontanbesökare och en intilliggande vinterträdgård som kommer att förstärka upplevelsen av ett gindestilleri i världsklass, berättar Jon.

Rum för ökad produktion och fler medarbetare

Under 2017 sålde Hernö Gin för första gången över 100 000 flaskor och omsättningen ökade med totalt 93 procent.

– Vi ser en framtid med god tillväxt både i Sverige och i utlandet de kommande åren. I dag har vi en destilleringskapacitet om 400 000 flaskor per år och med de nya besöksytorna frigör vi plats för en framtida installation av fler kopparpannor i befintliga lokaler. Antalet medarbetare ökar också snabbt ochmed nyemissionen finansierar vi ävennya ändamålsenliga kontorslokaler, berättar Jon.

Investeringar beräknade till åtta miljoner kronor

Investeringarna är beräknade till ca 8 mkr varav emissionen är planerad att inbringa 5,65 mkr före emissionskostnader. Resterande delar av finansieringen utgörs av banklån och eget kapital.

– Som aktieägare får du ta del av exklusiva lanseringar och unika ginupplevelser. Förhoppningsvis blir din investering också lönsam, avslutar Jon.

Emissionsmemorandum finns på aktieinvest.se/hernogin2018


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet