En albariño från Marimar Torres som sticker ut

Anders Enquist 16 Aug, 2019
Vin Idag släpps för första gången Marimar Estate´s albariñovin i Sverige och då i årgång 2016. Vinets första kommersiella årgång var 2010.

2016 Albariño, Don Miguel Vineyard
Nr 91218 / 239 kr / 91 LGP
Så, albariño, Kalifornien och Marimar? Jodå, superb kombo och vi trivs alldeles utmärkt med detta vin. Som alltid vet Marimar hur en kärleksfull vinslipsten ska dras och hon ger oss en rik och elegant albariño med vind i seglen, fin viskositet, stenigt mineralisk skärpa liksom syra och fyllig gomkänsla. Sötma och beska jobbar fint ihop med en bra kryddspets i det finlemmat torra avslutet som har längd med bibehållen fruktighet. Frukten i sig ger utslag av blommor, honung, gula äpplen och citrus, ja, man ser nästan framför sig hur humlorna pollinerar vid blommorna. Det ligger en skönt twist i det här vinet som gör att det sticker ut på rätt sätt. En vackert udda fågel helt enkelt.       

Man planterade druvan först i Sonoma Coast vingården och trots att det är en druva som trivs i kallare klimat så var det till och med för kallt för att nå bra mognad, så efter fyra år gav man upp och ympade knoppen på vinstockarna och flyttade dessa till egendomen i varmare Russian River Valley och vingården Don Miguel i det som kallas Green Valley närmare kusten, den kallaste och dimmigaste delen av Russian River Valley. Därmed fick man ordning på ”grejorna”. Den 9 september skördade man frukten, jäsning i ståltankar och 100 procent malolaktisk jäsning. Vinet buteljerades i april 2017.


Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet