En unik specialbilaga om gårdsdestilleriet Kilchoman på Islay

Whisky och Bourbon Kilchoman representerar verkligen något nytt i den skotska whiskyvärlden samtidigt som framgången bygger på något som gått förlorat - gårdsdestilleringen där man arbetar med att allt ska komma från omgivningen och samtliga processer ska tas om hand vid destilleriet. Kilchoman gör exakt detta och man gör det dessutom fantastiskt bra, något som demonstreras i denna bilaga!

Traditionens makt är stor och påverkar oss tveklöst när vi trollbinds och hänförs av skotsk single malt. Vi gillar storyn bakom ett destilleri, hur premisserna sett ut för tvåhundra år sedan, valet av geografiskt läge eller en god skröna. Särskilt på en avlägsen plats som Islay i Inre Hebriderna så är traditionen en av öns främsta fanbärare. Därför är det en smått fantastisk resa som gårdsdestilleriet Kilchoman bjudit in oss whiskyvänner till, att som första nya destilleri på 124 år etablera sig bland ikoniska namn på Islay. Och som man gör det!

Välkommen att läsa Whisky & Bourbons bilaga om Kilchoman som bevisar att gammal inte alltid är äldst!

Vill du köpa den femtiosidiga bilagan så är den din för 39 kronor. Länk >>> HÄR.

Du kan också bli Premium för 299 kr/år och få tillgång till denna samt alla andra bilagor Livets Goda producerar, artiklar som låses upp och mycket annat. Länk >>> HÄR.


Öppet hus, provningar och rundturer – det här händer nära dig under Ölets Dag

Whisky och Bourbon Onsdagen den 17 juli går årets upplaga av Ölets Dag…
17 Jul, 2019
Artikelarkivet