För en grön Irish coffee på St Patrick’s Day 


Warning: Undefined variable $hide_readtime in /home/livetsgo/public_html/wp-content/themes/soledad/content-single-full.php on line 356

”Irish coffee lär ha tagits fram av irländaren och restaurangägaren Joseph Sheridan som serverade blandningen av irländsk whiskey och kaffe till frusna resenärer på en liten flygplats utanför den irländska staden Foynes. Efter att journalisten Stanton Delaplane provat drinken på flygplatsen tipsade han om den till sina vänner som skulle öppna restaurangen Buena Vista hemma i San Fransisco. Buena Vista började sedan servera den utifrån ett recept med Tullamore som de fick av Sheridan själv. I dag är drinken en av världens mest uppskattade. Nu har dryckesexperten Ray McIntosh tagit fram ett veganskt recept på en perfekt Irish coffee, så att även de som har valt bort animaliska mejeriprodukter kan njuta av denna klassiker. – Irish coffee är en fantastisk drink men det är viktigt att alla stegen får lika mycket kärlek. En balanserad och mångsidig irländsk whiskey behövs, liksom bra kaffe och socker. Så kronan på verket: en grädde som både smakar bra och lägger sig rätt. Jag provade flera olika alternativa gräddsorter och fann att med Alpros sojagrädde går det att få nästan exakt samma smak som med vanlig grädde, förklarar dryckesexperten Ray McIntosh. Bor du i Stockholm? På Saint Patrick’s Day kan man beställa den veganska drinken på baren Tap Room, Kungsholmen i Stockholm. Så gör du en Vegan Irish Coffee Detta behöver du: • Glas • 20 cl hett vatten • 1 matsked brunt farinsocker • 10-12 cl hett kaffe • 2-3 cl vispad Alpro sojagrädde • 4 cl Tullamore D.E.W. Så här gör du: 1. Fyll glaset med hett vatten och häll sedan av det igen, för att få upp värme i glaset 2. Fyll glaset med en matsked brunt farinsocker 3. Häll i 4 cl Tullamore D.E.W. i glaset 4. Slå på 10-12 cl hett kaffe 5. Blanda ingredienserna och rör om i glaset 6. Vispa/skaka upp Alpro sojagrädde 7. Placera 2-3 cl vispad sojagrädde i glaset med hjälp av baksidan av en sked Redo att serveras! Fotograf: Linus Pettersson ”