Nordiska Kompaniet välkomnar NK Saluhalls nya entreprenörer

Livets Goda 26 Jun, 2018
Mat och Restaurang NK Saluhall genomgår just nu sin stora omvandling för att i vinter öppna under nytt koncept. Här får Stockholm en gastronomisk hub med några av Sveriges duktigaste matentreprenörer. Köttdisken kommer att drivas av Johan Jureskog och Klas Ljungquists från AG, fiskdisken av bröderna Nils och Erik Molinder från Melanders, bröd och choklad av bagaren och konditorn Johan Sörberg, ostdisken av Vincent och Anna Lefèvre från Androuet och baslivsmedel samt frukt och grönt av Johannes Cullberg från Paradiset.

Från vänster: Henrik Lilja, ansvarig affärsutveckling NK, Johan Jureskog, AG, Vincent Lefèvre, Androuet, Klas Ljungquist, AG, Anna Lefèvre, Pelle Lydmar, Johannes Cullberg, Paradiset, Nils Molinder, Melanders, Johan Sörberg och Andreas Edström, varuhuschef NK

Nya NK Saluhall kommer att erbjuda en traditionell saluhallsupplevelse i kombination med matserveringar och ett baslivsmedelsutbud. Det blir en kulinarisk plats där kunder kan plocka ihop råvaror och delikatesser till en god middag eller lunch, men här finns också möjligheten att slå sig ner på någon av de mindre serveringarna för att njuta av en måltid med vänner, kollegor eller familj.

- Vi är otroligt glada över att vi kunnat locka dessa duktiga matentreprenörer till vår nya saluhall. De tillhör alla toppskiktet i sina respektive kategorier och har gedigen kunskap och erfarenhet som tillsammans kommer göra nya NK Saluhall till en matdestination i världsklass, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.

De nya matentreprenörerna kommer att kombinera sina varudiskar med olika typer av serveringar. Här kommer det att finnas något för Stockholms alla matentusiaster. Hos familjeföretaget Androuet kan man provsmaka franska ostar från småskaliga producenter med matchande dryck. Hos Melanders kan man kombinera shoppingen med en läcker räksmörgås eller så njuter man av en steake minute hos köttexperterna på AG. Paradiset kommer att ansvara för NK Saluhalls basutbud och dessutom erbjuda en salladsbar samt färdiglagade luncher och mellanmål för kunder på språng. NK Bröd och Choklad kommer att drivas av en av landets mest framstående bagare och konditorer, Johan Sörberg, som delar entreprenörskapet för avdelningarna med Melanders Group.

- Jag är övertygad om att Melanders som varumärke både kommer bidra till och vinna på att ligga i den nya saluhallen på NK. Tillsammans med övriga aktörer har jag en stor förhoppning om att vi ska kunna skapa ett gastronomiskt centrum där kunderna får den bästa kvaliteten och kunskapen inom mat och dryck, säger Nils Molinder, Melanders.

Ett par av varudiskarna kommer att smygöppna innan jul och sedan ska samtliga entreprenörer vara på plats i februari 2019. Vid framtagning av det nya konceptet för NK Saluhall har Pelle Lydmar varit en strategisk rådgivare.

Om nya NK
Nordiska Kompaniet i Stockholm har inlett ett omfattande förnyelsearbete med syftet att stärka positionen som ett varuhus i världsklass. Varuhuset kommer att bli lyxigare, större och mer personligt. Arbetet med att ta NK Stockholm in i en ny epok beräknas ta tre år och omfattar 50 procent av den befintliga varuhusytan. Samtidigt växer varuhuset med 20 procent, då delar av Parkaden på andra sidan Regeringsgatan kommer att bli en del av NK.


Hanna Eriksson är Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2018

Vin Finalen i årets upplaga av Lily Bollinger Award är avgjord.…
18 Sep, 2018

Höstens lagerrensning hos Winefinder är här!

Vin Nu startar Winefinder höstens stora lagerrensning. Över 100 viner ska…
17 Sep, 2018

Matkassen fyller 10 år

Mat och Restaurang I våras var det 10 år sedan matkasseföretaget Matkomfort grundades…
17 Sep, 2018

Ardbeg lanserar ännu en ikonisk presentförpackning - en hyllning till ön och destilleriets profiler

Whisky och Bourbon Efter förra årets succé lanserar Ardbeg återigen en limiterad presentförpackning…
12 Sep, 2018

Glenmorangie Beyond the Cask 2018 surfar vidare på framgångsvågen

Whisky och Bourbon I Glenmorangies senaste samarbete för projektet Beyond the Cask 2018…
17 Aug, 2018

​Brittisk öl-lobbyist lovordar skånska hantverksbryggerier

Whisky och Bourbon James Calder, kommunikationschef på SIBA som representerar oberoende hantverksbryggare i…
11 Sep, 2018
Artikelarkivet