”Amarula Naked cake med chokladsmörkräm och maltesers (1 tårta cirka 15 bitar) Sockerkaka: 250 gram smör, rumstempererat 4 dl socker 4 ägg 4 dl vetemjöl 1 dl kakao 2 tsk bakpulver 1 dl Amarula Cream gräddlikör Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget medan du vispar. Blanda de torra ingredienserna och sikta i, vänd ner tillsammans med Amarula till en jämn smet. Fodra 3st formar, cirka 20 cm i diameter och dela upp smeten. Baka i ugnen i cirka 30 minuter, känn med en sticka så den inte är kladdig i mitten. Frosting: 2 äggvitor 1 dl socker 1 msk glukos 50 gram vatten 250 gram smör 50 gram mjölkchoklad Gör så här: Vispa upp äggvitor lätt, koka en sockerlag på socker, glukos och vatten och koka till 121 grader. När sockerlagen är uppe i temperatur, häll den i en tunn stråle ner i äggvitan och vispa upp till en maräng. När marängen är sval, fortsätt att vispa i smöret lite i taget och vispa sedan upp ordentligt till en fluffig smörkräm. Smält chokladen och vispa i den på slutet. Stryk upp frostingen på första lagret tårtbotten och fortsätt sedan på andra och avsluta med resten när du byggt upp tårtan. Tryffel: 1 dl Amarula Cream gräddlikör 100 gram mörk choklad Dekor: 3 dl Maltesers Gör så här: Hacka chokladen grovt, koka upp Amarula och tillsätt över chokladen. Rör till en jämn tryffel och låt svalna en aning under plast. Låt tårtan sätta sig i kylen innan du lägger på tryffeln. Lättast är att använda en spritspåse och spritsa så att det rinner ner en aning på kanterna. Dekorera med Maltesers. Ladda ner Livets Goda Special: Amarula Recept Lagom inför jul och nyår så bjuder vi er på en specialutgåva från Livets Goda, där ni kan läsa mer om gräddlikören Amarula och inspireras av några av de 31 recepten som vi sammanställt för er. På 74 sidor presenterar vi inspiration i både fast som flytande form, recept som är enkla att bereda, likväl mer tidskrävande – det finns något för alla. >>Ladda ner högupplöst version av Livets Godas Specialutgåva: Amarula >> Ladda ner lågupplöst version för mobil och läsplatta – Livets Godas Specialutgåva: Amarula Recept: Sara Aasum Hultberg. Årets konditor 2014 Foto: Susanna Blåvarg”
999
