Hem NyheterNyhet WB Nu släpps Bob Dylans Whiskey: Ett begränsat parti om 200 flaskor av Heaven’s Door Straight Rye Whiskey till Sverige

Nu släpps Bob Dylans Whiskey: Ett begränsat parti om 200 flaskor av Heaven’s Door Straight Rye Whiskey till Sverige

av Livets Goda

Den levande legenden, musikern, poeten och Nobelpristagaren Bob Dylan, lanserar nu 200 flaskor av sin Heaven’s Door Straight Rye Whiskey i Sverige. Vad det handlar om är en amerikansk whiskey som har flera välrenommerade internationella priser och utmärkelser i bagaget.

Heaven’s Door, som givetvis fått sitt namn efter Dylans största hit från 1973, är en kollektion om tre amerikanska whiskeys som skapats av Bob Dylan och Spirits Investment Partners. Dryckerna har Bob Dylan skapat med hjälp av master blender Ryan Perry.

Whiskeyn är buteljerad i flaskor som designats med inspiration av Bob Dylans metallskrot-konst. Musikern från Minnesota samlar inte nämligen bara på sig smakupplevelser, han rotar även fram metallskrot på skrotupplag och bondgårdar. Allt från lantbruksutrustning, köksredskap och antika vapen till kedjor, yxor och hjul. Materialet tar han till sin metallverkstad Black Buffalo Ironworks där han svetsar ihop bitarna till snirkliga grindar.

Mönstren från några av hans grindar har hittat till buteljerna där de bildar siluett mot den bärnstensfärgade drycken innanför.

Vad som ska komma att bli Heaven’s Door Spirits, tar sin början 2015 då Bob Dylan registrerar namnet Bootleg Whiskey, tänkt att användas för ett antal outgivna låtar från hans långa karriär.

Entreprenören Marc Bushala noterar registreringen av varumärket och tar kontakt med Dylan. Bushal har tidigare startat ett bourbonmärke och sedan dragit igång Spirits Investment Partner för att investera i nya dryckesbolag. Duons gemensamma företag döper de just till Heaven’s Door Spirits.

– Med Heaven’s Door ville vi skapa en amerikansk whiskeykollektion som, i sig själv, berättar en story. Jag har rest i årtionden och jag har kunnat prova det bästa destillat som whiskeyvärlden kan erbjuda, förklarar Bob Dylan.

2018 har Heaven’s Door släppt tre sorters whiskey: Straight Rye Whiskey, Double Barrel Whiskey och en Tennessee Straight Bourbon. Och det är 200 flaskor av Heaven’s Door Straight Rye Whiskey importören Hermansson & Co nu kommit över och lanserar på den svenska marknaden.

– Med en ständigt ökande efterfrågan från både återförsäljare och konsumenter, särskilt Dylans etablerade fan-skara utomlands, är vi otroligt glada över att nu få lansera denna juvel i Sverige. Kvalitetsmässigt är den en av de bästa Straight Rye jag någonsin provat och vi känner oss hedrade att vara den importören som introducerar Heaven’s Door på den svenska marknaden! Säger Thomas Larsson produktchef, Hermansson & Co.

Heaven’s Door Straight Rye Whiskey
200 flaskor lanseras i Systembolagets beställningssortiment måndagen den 29/11!
Pris: 729 kr // Nr: 53435 // Storlek: 70 cl // Alkoholhalt: 43%  //  Producent: Heaven’s Door Spirits

Lagringsmetod:Heaven’s Door Straight Rye Whiskey har lagrats i 7 år på nya amerikanska ekfat och sex månader på rostade ekfat från bergsområdet Vogeserna i nordöstra Frankrike. De franska faten har en avlång cigarrliknande form som gör att en större del av innehållet kommer i kontakt med ek jämfört med traditionella fat.

Internationella utmärkelser:
* San Francisco World Spirits competition 2018: Gold medal
* 2018 New York International Spirits Competition: 94 p, Gold winner
* American Rye Ultimate Spirits Challange 2018: finalist with 94 p, “exellent, higly recommended”

Utöver whiskeyn planerar Spirit Investment Partners ett Heaven’s Door Distillery and Center for the Arts i Nashville. Anläggningen ligger i en 160-årig kyrka som byggts om för att rymma ett whiskybibliotek, restaurang och en scen samt ett galleri för Dylans målningar och metallskulpturer.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING