Hem Bräserat högrev med parmesan

Bräserat högrev med parmesan

av Christoffer Enquist

Bräserat högrev med parmesan: Häng med till Italien med vårt bräserade högrev – tillagat till perfektion i en kärleksfullt tillredd tomat- och vinsås – till utsökt fullkornspasta. En servering som förenar mattradition med modern Piemonte i glaset från Fontanafredda. Underbar att slänga fram på bordet under höstens mörka kvällar.

Bräserat högrev med parmesan

Bräserat högrev med parmesan

Bräserat högrev med parmesan – Serverar 4 personer

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

2022 Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo
Italien / Piemonte / Fontanafredda / 750 / 22300 / 139 kr / 90p

Stilsäker årgång av Ebbio och ett utmärkt exempel på att det finns bra nebbiolo för behaglig prislapp. Fin doft som inleds med höstlöv och svamp som snabbt spricker upp med vita rosor, mynta, basilika och jordgubb. Fin och seriös struktur i smaken med en lättsam röd frukt som genomsyrar hela vinet. De fruktiga tanninerna bär med sig lakrits och mogna körsbär och det är ett vin du serverar till middagen vilken dag som helst i veckan. “Drick det på poppet”, som vi brukar säga. Vilket betyder: öppna vinet och drick direkt.

Matchningen
Vinet, med sin framträdande röda frukt, kompletterar pastans fylliga textur och högrevens djupa smaker på ett enastående sätt. Myntans friska kick balanserar subtilt den smakrika såsen, medan basilikans aromatiska vindar ger en uppfriskande kontrast. Det är två spelare på bordet som gillar varandra och ger er en klassisk italiensk upplevelse med högt betyg.

Vinet finner du på Systembolaget HÄR >>