Hem Ceviche & riesling

Ceviche & riesling

av Christoffer Enquist

Ceviche i alla dess olika former och slag är populär servering världen över. Tekniken bygger på att med kyla och syra tillaga fisken eller skaldjuren. Här serverar vi den limemarinerade förrätten med pilgrimsmussla, färsk mango, avokado, rödlök, chili och vitlök tillsammans med en aromatisk riesling från Alsace.

Ceviche

Ceviche på pilgrimsmussla
Ingredienser till 4 personer

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Gustave Lorentz Riesling Réserve 2022
Nr 22257 (750 ml) 12,5%, 119 kr, 86p
Den aktuella årgången har ett svalt anslag i doft och smak, där örtiga inslag samt citrusfruktigheten tar utrymme i den försiktigt aromatiska doften som fylls upp av persika och äpplen. Smaken är ungdomligt spänstig med rent anslag i den stenfruktigt pigga syran och som följs upp av citrus och örter i det torra, aptitretande avslutet. En lättgillad vardags-Alsace i riktigt bra årgång för regionen.

Mat & vin i kombination:
Det här är en superbt fräsch förrättsservering och med Alsace-klassikern ovan accentueras det fruktiga i vinerna som får mer rondör i mötet med det limemarinerade samtidigt, som den lilla hettan ger den nödvändiga edgen. En homerun i mötet.

Vinet finner du på Systembolaget HÄR