Hem Inspiration Cosmo Kiss

Inspiration Cosmo Kiss

av Christoffer Enquist

Inspiration Cosmo Kiss: Fräschören och färgen i en Cosmopolitan står för inspirationen i denna förförande cocktail där vi mixar den högklassiga italienska aperitivon Starlino Rosé med vodka, maraschinolag samt toppar med rosa grapefruktläsk och körsbär såklart. Somrigt så det förslår och busenkelt att snabbt fixa!

Inspiration Cosmo Kiss

Drinkbas
Hotel Starlino Rosé Torino Aperitivo, Italien
Nr. 78565, 750 ml, 17%, 269 kr, 93 p
Italiensk aperitivo när det är som bäst; ja Starlino gör en sannerligen inte besviken såväl utseende- som innehållsmässigt. Den rosaskimrande aperitifen har en bas av vin på trebbianodruvan och har sedan smaksatts med örter, kryddor och blommor som extraherats och mixats med vinet i bästa vermouth-anda. Den inbjudande doften uppvisar ett aromatiskt anslag med rosenblad, blodgrape och en komplex örtighet där malörtens betydelse är oomtvistlig. Söt ja, men med stor fräschör i det citrus- och apelsinfriska, smygande bitterhet och läckert stram skalbeska i det långa och kryddiga avslutet.

Hitta Starlino Rosé på ditt närmsta Systembolag HÄR >>

Inspiration Cosmo Kiss – Så mixar du

3 cl Starlino Rosé
3 cl vodka
1 stänk av maraschinolagen
Three Cents Pink Grapefruit Soda
Maraschinokörsbär
Citronskal
Istärningar

Fyll på med is i en shaker. Mixa Starlino Rosé, vodka och maraschinolagen och skaka samman så cocktailen blir riktigt kall. Sila upp i passande glas och toppa med en skvätt av pink grapefruit-läsken samt pressa ut lite aromer ur citronskalet innan du dekorerar med detta samt ett par körsbär.