Hem Smörstekt svamp på leverpastejsmörgås

Smörstekt svamp på leverpastejsmörgås

av Christoffer Enquist

Smörstekt svamp på leverpastejsmörgås: En välgjord smörgås i all sin enkelhet är vi svaga för, något som ligger kvar sedan barnsben när det bästa som fanns var en färsk limpa och ost. Här tar vi till vara på en klassisk leverpastejmacka, men som med stekt svamp, persilja, inlagd gurka och rostad lök får nya höjder, speciellt i kombination med en svensk institution så här i juletider – O.P. Anderson Aquavit.

Smörstekt svamp på leverpastejsmörgås

Smörstekt svamp på leverpastejsmörgås

Bestick på bilden, Global – finns hos Sundqvist HÄR

Smörstekt svamp på leverpastejsmörgås – Ingredienser (4 personer)

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

O.P. Anderson Aquavit
Sverige, Nr. 42, 700 ml, 299 kr (även på PET 350 ml, 169 kr kr), 92 p
Det finns en anledning till att O.P. är Sveriges äldsta ännu bevarade akvavit och det stavas örtigt fin elegans med balanserad kummin, lakritshintar och ökad komplexitet efter fatlagringen. Smaken låter kryddigheten ta täten men aldrig på ett dominant vis utan här bjuds en nyanserad upplevelse med citrus och rondör i avslutet.

Kombinationen
En fullständigt lysande kombination där leverpastejens rikedom, och svampens jordiga, nätiga anslag lättas upp av akvaviten, som skjutsar på anrättningen med krydda och fräschör i en örtig sammankomst. Resultatet är rakt igenom formidabelt och inte minst till julbordet.

O.P. Anderson finner man på Systembolaget HÄR