Hem NyheterNyhet WB Ardbeg lanserar ny whisky

Ardbeg lanserar ny whisky

av Livets Goda

Det skotska whiskydestilleriet introducerar årets Ardbeg Day med att lansera Ardbeg Scorch.

Ardbeg Day infaller varje år under den sista lördagen av Féis Ìle, Islays Musik- och Maltfestival. Det är ett globalt firande av allt man kan tänkas associera Ardbeg med och som i år kommer att genomföras helt digitalt. Om man är en entusiast av kombinationen rökt maltwhisky och äventyr, bjuder destilleriet in till Ardbeg.com samt deras sociala medier. Tillsammans med andra entusiaster kan man där utforska mer kring myten och maltet bakom destilleriets nya begränsade upplaga Ardbeg Scorch.

Människor från Islay har under många år berättat historier om öns drake, dödad av en heroisk krigare för länge sedan. Den femte juni 2021 firar Ardbeg-entusiaster runt om i världen Ardbeg Day med en ny whisky skapad som en hyllning till denna ”sanna myt”. Det sägs att denna dram är en produkt av Ardbegs odjur från lagerhuset av sten, Dunnage Warehouse No. 3. Ardbeg Scorch har mognats på amerikanska ekfat som tidigare innehöll bourbon.

– I år kommer bli min första Ardbeg Day någonsin – ett elddop utan dess like. Det är synd att vi Ardbeg-entusiaster inte kan ses fysiskt, men trots det utlovas ett roligt evenemang online. Tillsammans kommer vi att utforska en virtuell värld med fantastiska värdshus, lägereldhistorier, medeltida måltider och liveprovningar. Så det finns mycket att se fram emot i år, säger Colin Gordon, Distillery Manager på Ardbeg.

– Ardbeg Scorch är vår hyllning till den legendariska Islay-draken. Genom att använda våra mest förkolnade fat har vi skapat ett eldsprutande djur av en dram, säger Dr Bill Lumsden, Ardbegs chef för destillering och whiskyskapande.

Läs mer och följ Ardbeg Day på www.Ardbeg.com.

Alkoholhalt: 46%
Systembolagets artikelnummer: 1150001
Pris: 1149 SEK
Tillgänglig: Går att beställa på Systembolaget från och med 1 juni 2021, klockan 10.00

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING