Hem Nyheter Fem populära vinbarer i Budapest

Fem populära vinbarer i Budapest

av Christoffer Enquist

Vin och Budapest är som vin och Italien, eller vin och Spanien, eller vin och Kalifornien för den delen. Med 22 vinregioner har Budapests vinmakare producerat viner som snabbt har klättrat upp på listan av goda viner att ha hemma. Även om många länder är kända för deras otroliga viner så har Budapest också en hel del trevliga vinbarer! Du kanske inte är den som gillar den pompösa stämningen klassiska vinbarer i Sverige och resten av Europa många gånger har, där kommer Budapest till räddning. Här är atmosfären och stämningen på barerna öppen och tillåtande. Nedan listas fem vinbarer som är väl värda ett besök. För fler tips inför resan rekommenderas guiden hos Flygresor.

Vinbarer

Kadarka Wine Bar

Namnet kommer från den röda druvan som finns i Ungern. Kadarka Wine Bar ligger i det livliga och ungdomliga judiska kvarteret. Även om det är ett turistigt område så är det primärt invånarna som går till den här baren – en gömd skatt för de som bor där. Rimliga priser och trevlig personal gör baren till ett stammishak.

St. Andrea Wine & Skybar

Vill du hänga med moderna och trendiga människor uppe på en takbar? Vem vill inte det? St. Andrea är en takbar som är öppet året runt. Vinbaren är av den dyrare varianterna och är lokaliserad i Budapests centrala del. Här kan du njuta av olika viner men många åker dit för att dricka barens egna vin, Hungary’s Eger.

Palack Wine Bar

En favorit för många av invånarna är Palack. Här hittar du bra priser på klassiska viner från de närliggande regionerna och baren ligger bara några minuter från Pest, på andra sidan av Danube. Den här vinbaren levererar en naturlig atmosfär som får alla att känna sig som hemma.

Budapest – vin

Drop Shop

Den perfekta blandningen av besökare gör Drop Shop till en bra plats för lite mingel. Du hittar baren i centrala Budapest nära Parliament. Vad är den här barens säljpunkt? Drop Shop serverar vin från hela världen och kan ge dina smaklökar en resa jorden runt. Med ett stort utbud kan de göra alla glada och nöjda.

Dobló Wine Bar

En bar som ligger i mitten av det judiska distriktet får en hel del turister. Dobló Wine Bar har blivit en favorit bland både turister och lokalbefolkning tack vare den mysiga stämningen och livebanden som spelar nästan varje kväll. Den perfekta platsen för en dejt.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING