Hem NyheterNyhet WB Broadside från Adnams till Systembolaget i november

Broadside från Adnams till Systembolaget i november

av Livets Goda

24 november lanseras Broadside från Adnams Brewery i Systembolagets Tillfälliga sortiment. Priset är 35,90 för denna “Dark Ruby Beer”.

Så här beskriver Adnams själva sin öl:
Broadside bjuder på en djärv smak av engelsk fruktkaka, en smak som har överlevt i mer än 50 år. Först lanserad 1972 för att hedra trehundraårsdagen av Slaget vid Sole Bay, har detta mörkröda öl dragit en lans för East Anglian malt, First Gold-humle och de unika fruktiga egenskaperna hos Adnams husjäst. Broadside har både smak och doft av fruktkaka och mandlar plus den rika munkänsla som man förväntar sig att hitta i en strong ale. Med sina läckra, kvardröjande toner av mustig julkaka i eftersmaken är det verkligen ett öl att njuta av.”

Suffolk Countys mest berömda bryggeri heter Adnams och grundades 1872 i Southwold, en naturskön fiskeby mitt på East Anglias kust. Man fortsatte då en över 500-årig bryggeritradition på orten och har förvaltat den med en lång rad utmärkelser för sina öl och för sitt entreprenörskap även i hotell- och restaurangbranschen. Familjeägda Adnams brygger en bred portfölj av allt från small batch-real ales till välkända regulars, alla med lokala råvaror, ett berömt källvatten och med Östra Englands kust som sin huvudsakliga marknad.

 

Adnams Broadside
Nr: 1310003 · Glasflaska · 500 ml · 6,3 % · Pris: 35,90 kr · Lanseringsdag: 24/11

RELATERAD LÄSNING