Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Holländsk-asiatisk stjärnrestaurang i pop up på Tivoli

Holländsk-asiatisk stjärnrestaurang i pop up på Tivoli

av Livets Goda

Holländsk-asiatisk stjärnrestaurang: Den asiatiska vågen sköljer över restaurangscenen i Köpenhamn, och till Halloween slår den till i ”Det japanska tornet” på Tivoli. En av Amsterdams hippaste Michelin-restauranger, Daalder, gör gästbesök med fantasifull toppgastronomi inspirerad från Asien.

Holländsk-asiatisk stjärnrestaurang

Restaurang Daalder har snabbt blivit känd som en gastronomisk hotspot i Amsterdam, där köksmästaren Dennis Huwaë har skapat en restaurang som kombinerar en informell atmosfär, neonljus och graffiti med bildskön toppgastronomi som hämtar inspiration från det asiatiska, holländska och klassiska franska köket. Till Halloween-säsongen gästar de Köpenhamn med sin unika, exklusiva och smått vansinniga matmagi och de gör en pop-up i Tivolis japanska torn.

Kontraster och harmoni
Med sina indonesiska rötter från ögruppen Moluckerna och med sin passion för asiatiska smaker har Dennis Huwaë satt ihop en spännande meny för Tivolis gäster. Menyn utforskar kontraster och överraskande smakkombinationer, men ska samtidigt bevara harmonin i varje rätt. Gästerna på Daalders pop-up kan förvänta sig en intensiv och spännande matupplevelse, där varje tallrik är minutiöst sammansatt – både visuellt och smakmässigt.  Exempelvis kan gästerna prova en av Daalders signaturrätter; en version av den populära asiatiska rätten: kyckling satay. Hos Daalder har fantasin, smakerna och presentationen dock skruvats upp med krispigt kycklingsskinn, intensiv kycklingsås, jordnötskräm kombinerat med smak av citrongräs, galangarot och ingefära. Andra smakupplevelser är den populära rödbetsraviolin med lakritsnyanser och en fyllning av spenat och ricotta samt Daalders take på en klassisk holländsk stroopwafel. Kort sagt, gästerna kommer garanterat att bli förvånade, underhållna och bortskämda av Dennis Huwaës särpräglade kök. Stämningen följer medDaalder har vunnit erkännande både i Nederländerna och internationellt, och restaurangen har fått en Michelin-stjärna för sin extraordinära kulinariska kreativitet. Restaurangen i Holland är känd för sin unika atmosfär med modern musik, neonljus och gatukonst vilket speglar Dennis Huwaës starka personlighet. Även om interiören från restaurangen i Amsterdam inte kommer att tas med till Danmark, lovar köksmästaren att den avslappnade och lekfulla atmosfären ska följa med honom och hans team till det japanska tornet och Tivoli.

– I mina ögon är Köpenhamn Europas kulinariska mecka. Jag tycker att det är fantastiskt att få möjligheten att komma och laga mat i Köpenhamn och att ge Tivolis gäster möjlighet att uppleva min gastronomiska stil, säger köksmästare Dennis Huwaë.

Kulinariskt underbarn
Dennis Huwaë är ett kulinariskt underbarn vars nyfikenhet och perfektionism har lett honom på extraordinära vägar. Han har förfinat sin professionalism på världsberömda restauranger som holländska Ciel Bleu** och engelska The Fat Duck*** och han har även arbetat med den 2-stjärniga Michelinkocken Moshik Roth på ‘t Brouwerskolkje** i Overveen i Nederländerna. 2018 fick han äran att bli utsedd till Årets kock vid Gault & Millau Awards. Idag är han ägare och köksmästare på Restaurang Daalder där han skapat en unik restaurangupplevelse med kärlek till råvarorna och den goda informella matupplevelsen.

Mikkel Ustrup, är senior director för High End i Tivoli, kommenterar den kommande pop-upen så här:- Jag ser väldigt mycket fram emot att få välkomna Tivolis gäster in på Daalder, för det är en underbar restaurang, och den visar också tydligt vad pop-up-konceptet kan göra. Sommarsäsongen avslutade vi med restaurangen á Auguste, som gick all in på det klassiska franska kökets disciplin, smak och precision. Nu välkomnar vi Daalder, som har annan inriktning och är mer lössläppt och odogmatisk. De gör en del vilda saker i köket med annorlunda kombinationer, men även om atmosfären är mer informell, görs inga misstag. Dennis Huwaë kan laga mat i Michelinklass som smakar fantastiskt, och inget hamnar på hans tallrikar av en slump. Det är asiatiskt inspirerad gastronomi på absolut högsta nivå. Det är roligt, annorlunda och inte likt något du har provat tidigare.

Andra matupplevelser under ”Halloween på Tivoli”, som pågår mellan 12 oktober och 5 november:

Grøften, Fru Nimb, Påfuglen
Om du letar efter klassisk, dansk mat kan du inte få det bättre än på Tivoli. På restauranger som Fru Nimb, Påfuglen eller Grøften kan du få en riktig dansk gastronomisk upplevelse i lokaler som andas historia. På Fru Nimb serveras klassiska danska smørrebrød och danska rätter i raffinerade versioner i vackra och ljusa omgivningar. Här uppmärksammas detaljerna och råvarorna håller hög kvalitet. Det är klassisk danskt med en lyxig twist. I Grøften kan du uppleva en gammal dansk kulturinstitution. Med 146 års historia är Grøften en av de mest ikoniska danska restaurangerna, med enkel och autentisk dansk mat – flera av rätterna har funnits på menyn i mer än 100 år.

Tivoli Food Hall
För de gäster som inte har lust eller tid att gå in och sitta på en restaurang är Tivoli Food Hall ett självklart alternativ med snabb, utsökt och annorlunda mat. Bland Mathallens 15 matstånd finns allt från ekologiska kycklingar, marockanska tunnbröd och lyxiga hamburgare till mexikansk tacos, klassiska smørrebrød, asiatisk streetfood, franska rätter, färsk pasta och krispiga sallader.

Nimb Brasserie
Ett Halloween-dekorerat Tivoli är en underbar syn, och det är just utsikten från Nimb Brasserie, där läcker dansk/fransk gastronomi kan avnjutas i en stilig och avslappnad atmosfär. Smakerna på Nimb Brasserie är i utsökt fransk brasserietradition; utsikten är äventyrlig; ingredienserna är färska, krispiga, saftiga, möra och noggrant utvalda. Och upplevelsen är som ett franskt brasserie i en dansk sagoträdgård med en rejäl dos Tivoli-magi.Helt unikt!

Kilden i parken
Kilden erbjuder Tivolis gäster möjlighet till en säsongsinriktad måltid som kombinerar high-end bistro med en Tivoli-aktig feel good-upplevelse. Kilden använder endast de bästa danska råvarorna och smaker smälter samman på deras tallrikar fyllda med intryck från modern gastronomi.

Kastanjer och annat gott
Under halloweensäsongen finns det söta och salta frestelser i de många bodarna. Rostade kastanjer, ostraclette, våfflor och för den modiga finns det häxpunch att värma sig med…

RELATERAD LÄSNING