Hem Meat Sandwich

Meat Sandwich

av Christoffer Enquist

Meat Sandwich: Dessa ”sandhäxor” finns i lika många versioner som det finns vin från Italien. I vårt recept håller vi sandwichen ganska ren med få ingredienser men med mycket smak, perfekt till en sommarlunch, serverat tillsammans med ett rött som med bravur fixar de många intrycken – familjeproducenten Tommasis Amarone della Valpolicella Classico.

Tommasi Amarone & Meat Sandwich

Tommasi Amarone & Meat Sandwich

Tommasi Amarone & Meat Sandwich – Ingredienser – 4 personer

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vin
Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2019, Veneto, Italien
Nr 22350, 750 ml, 15%, 325 kr, 90p
Med Tommasi får vi en amarone som har ett betydligt mer vinöst anslag och släpper den råa kraft som vinstilen lätt kan hamna i. De torkade tonerna av russin är mer nertonade och i stället får vi en snyggt körsbärsdoftande stil med örtiga toner, mörk choklad, tobak och en diskret violblommighet som backas upp av läder och kryddor. Smaken är elegant med visserligen kraft men likväl mer traditionell rödvinskänsla vilket vi uppskattar. Tanninerna är tydliga men smeksamma, syran adderar till texturen och så är den typiska sötman för amarone rejält nertonad. Örtigt och med integrerade torkade toner i det långa och kalkigt fästande avslutet. En finessrik amarone som dricks med stort välbehag redan idag men har många år i sig.

Till maten
Ost och kött, vad mer kan egentligen en amarone önska sig? Tommasis version har inte samma koncentration och urkraft som stjälper mången amarone utan här är det mer vinösa anslag och det gör vinet oerhört matorienterat vilket förklarar varför det också plockar upp kryddigheten och integrerar det så fint i sammanhanget.