Hem Mat & Restaurang Livets Goda Vinet & Maten inspirerar – Rött från Italien och spaghetti med trattkantareller

Livets Goda Vinet & Maten inspirerar – Rött från Italien och spaghetti med trattkantareller

av Livets Goda

Spaghetti med trattkantareller, parmesan och lagrad balsamvinäger i kombination till 2013 Ruffino Riserva Ducale (Nr 79652 / 155 kr / 90 LGP)
Ett klassiskt vin som stått tidens tand och nymodigheter mycket bra och bjuder på ett bra humör och god dagsform. Det är rent, gott och snyggt med finlemmad krydda, transparenta tanniner och bra syrlig fräschör i frukten som uppvisar sig i formen av röda körsbär och mörka vinbär som beklätts med lätt lakrits med en vind av maritim sälta. Lavendel, tobak och örter ansluter sig vidare på ett typiskt toskanskt manér. Ett balanserat och strukturerat vin som dessutom passar ypperligt i kombinationen här.

 Rätten är härligt rustik med klara toner från skogen, vilket vinet kärleksfullt omhuldar och ger ytterligare nyanser till. Ruffino´n bjuder även på sin vegetala sida till anrättningen som tacksamt tar emot med öppen famn. En enkel och väldigt god kombination helt enkelt, passande till säsongen.

Här hittar du Ruffino Riserva Ducale på Systembolaget >>

RECEPTET – Spaghetti med trattkantareller, parmesan och lagrad balsamvinäger (4 pers)

Spaghetti för fyra personer

500 g trattkantareller, rensad
En knippe salviablad, grovt hackad
2 tsk hackad timjan
2 tsk hackad bladpersilja
2 vitlöksklyftor, fint hackade

En bit parmesan
Balsamvinäger av bra kvalitet
Smör
Olivolja
Salt & Nymalen svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
Lägg svampen i stekpanna och stek utan smör ett par minuter så att vätskan går ur. Klicka ner smör, salvia, timjan, bladpersilja och vitlök och fräs ihop allt med svampen ca 7-10 minuter till önskad konsistens. Ställ av men håll var, och smaka av med salt, svartpeppar och ringla över några droppar balsamvinäger.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av och ringla över en skvätt olivolja och riv ner ca 1 dl parmesan. Rör om och smaka av med salt.

SERVERING:
Varva pasta med svamp och avsluta eventuellt med lite extra riven parmesan och olivolja.

 

Bli medlem i Livets Godas Vinklubb! Ta del av exklusiva erbjudanden och bli först med att få information om Livets Godas vinprovningar!
Livets Godas Vinklubb är ett kostnadsfritt medlemskap. Som medlem blir du först med att få inbjudningar till våra exklusiva läsarprovningar samt att du får information om Livets Godas exklusiva erbjudanden av olika slag.

Att bli medlem i Livets Godas Vinklubb kostar ingenting och det enda du behöver göra är att skicka in ett email till info@livetsgoda.se med rubriceringen “Vinklubb”

 

RELATERAD LÄSNING