Hem NyheterNyhet WB Aberlour lanserar Single Cask 17YO i Sverige

Aberlour lanserar Single Cask 17YO i Sverige

av Livets Goda

Den 15 april lanseras 108 flaskor av Aberlour Single Cask 17YO i Systembolagets exklusiva sortiment.

Aberlour Single Cask 17YO är en exklusiv whisky och ett samlarobjekt som erbjuder Single Malt-entusiaster en unik smakupplevelse. Aberlour Single Cask 17YO buteljeras vid 52,4% alkoholhalt.

”Let the deed show”, Aberlours övergripande etos, återspeglas i den nya förpackningen för Aberlour Single Cask Edition. Den minimalistiska flaskan och förpackningen ger en förstklassig känsla som lyfter fram dryckens kvalitet. Den nya flaskdesignen lägger särskild vikt vid årgången samt anger det individuella fatnumret, ålder och antalet flaskor för att ytterligare framhäva whiskyns exklusivitet och raritet. Förpackningen har även den för varumärket karakteristiska vaxförslutningen, som kräver applicering för hand, för att förstärka det genuina hantverk som Aberlour är känt för.

– Vi är väldigt glada över att introducera Aberlour Single Cask Edition 17YO i Sverige. Det känns alltid spännande att hjälpa äventyrliga whiskykonnässörer att utforska och testa gränserna inom Single Malt och särskilt denna gång då detta, mig veterligen, är den första Single Cask-utgåvan från Aberlour som någonsin nått den svenska marknaden. Det är en unik whisky på flera nivåer som vi vet att många sett fram emot, säger Johanna Elshult, Senior Brand Manager, Pernod Ricard Sweden.

Aberlour Single Cask Edition 17YO släpps den 15 april 2021, i Systembolagets exklusiva sortiment.

Aberlour Single Cask 17YO
Lanseringsdatum: 15 april 2021
Art.nr.: 40896
Pris: 2 395 kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 52,4%

Fattyp:             First Fill American Oak Barrel
Vintage:           2003
Fatnummer:   4270

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING