Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Cold brew på under 5 minuter – ny teknologi från De’Longhi

Cold brew på under 5 minuter – ny teknologi från De’Longhi

av Livets Goda

Vårens nya trend stavas cold brew – kallbryggt kaffe som ger en ny smakupplevelse och passar lika bra på varma dagar som kalla dagar. Nu lanserar De’Longhi, den italienska kaffespecialisten, La Specialista Maestro som tillsammans med kaffemaskinen Eletta Explore är utrustad med en helt unik teknologi. Den nya teknologin gör det möjligt för alla kaffeälskare att skapa sin egen cold brew på under fem minuter, jämfört med de traditionella 12 timmarna. 

Vanligtvis görs kallbryggt kaffe genom att blötlägga malda kaffebönor i vatten upp till 24 timmar, beroende på hur starkt kaffet ska bli. En process som De’Longhi nu effektiviserar genom deras senaste innovationer inom kaffemaskiner, La Specialista Maestro och Eletta Explore. De’Longhis nya och unika funktion Cold Extraction Technology tar kaffeälskare på en upptäcktsresa bland oändliga variationer av varma och kalla kaffedrycker hemma. Med ett enkelt knapptryck kan användaren få en balanserad kopp kallbrygd kaffe hemma under fem minuter.
– Cold brew är en relativt ny trend och många människor är fortfarande inte bekanta kring vad det är eller hur det smakar. Eletta Explore och La Specialista Maestro möjliggör för alla att på ett snabbt, och framförallt enkelt sätt, tillaga cold brew kaffe och uppleva den mjuka och goda smaken. Vi tror att vår innovativa Cold Extraction Technology tillsammans med de framtagna recepten kommer att hjälpa konsumenter att utforska nya smaker och upplevelser vad gäller kaffe, säger Victoria Avén, Product Marketing Manager på De’Longhi Scandinavia.

Eftersom Cold Brew inte utsätts för värme under bryggningen, blir det mindre surt och mindre bittert än traditionellt bryggkaffe. Det ger en mjuk och välsmakande kopp kaffe som är perfekt för kaffeälskare som vill ha en annorlunda smakupplevelse.

Utöver den nya, innovativa funktionen Cold Extraction Technology så får användaren även tillgång till en mängd olika recept för att inspirera till att upptäcka nya smaker. Eletta Explore är anpassad efter varje kaffedrickares unika preferenser som bland annat det perfekta mjölkskummet. Det finns en lösning för alla oavsett vilket densitet som önskas, och om användaren väljer mjölkskummet varmt eller kallt. Med La Specialista Maestro kommer nyheten Espresso Cool, ett unikt framtaget recept från De’Longhi som ger en lättare, sötare och mindre bitter espresso med en slät och krämig konsistens.

Eletta Explore
• Cold Extraction Technology: En unik teknologi som genom en dedikerad vattenkrets optimerar trycket för att extrahera kaffe vilket möjliggör en perfekt balanserad extraktion utan värme.
• LatteCrema Cool Technology: Ett nytt system för att skumma mjölk som ger ett sött och sammetslent skum med den idealiska temperaturen för kalla drycker och recept.
• Bean Adapt Technology – Maskinen anpassar sina inställningar utefter vilken böna som används för att säkerställa den perfekta kaffeextrationen för en kopp aromatisk välsmakande kaffe.
• Tillhörande app: Maskinen är kompatibel med appen Coffee Link som ger omedelbar tillgång till över 100 varma och kalla kreativa kaffe- och mjölkrecept.
• To Go-funktion: Maskinen har en To Go-funktion som gör det möjligt att avnjuta favoritdrycken även utanför hemmet.

Eletta Explore finns att köpa på delonghi.com samt hos utvalda återförsäljare.
Pris cirka 10 499 kronor.

La Specialista Maestro
• Cold Extraction Technology: Maskinen är utrustad med en dedikerad vattenkrets som optimerar trycket för att extrahera kaffe vilket möjliggör en perfekt balanserad extraktion utan värme.
• Sensor Grinding Technology: Utrustad med två sensorer som känner av bönbehållarens nivå och säkerställer en balanserad malning.
• Fem temperaturprofiler: Aktiv temperaturkontroll med fem temperaturprofiler justerar vattentemperaturen efter typ av böna och rostning för att extrahera en balanserad smak.
• Manuell och automatisk mjölk – med en kombination av ångstaven My LatteArt och den automatiska mjölkskumningsfunktionen LatteCrema Hot Technology kan konsumenter använda de färdiga recepten för att få perfekt strukturerad mjölk, antingen manuellt eller med den jämna kvaliteten hos automatiskt skummad mjölk.
• Åtta varma och kalla förinställda recept: Sorterade Hot, Milk och Cool, inklusive det innovativa Cold Brew-receptet och De’Longhis unika Espresso Cool-recept.
• To Go-funktion: To Go-funktionen låter konsumenterna njuta av sin favoritdryck utanför hemmet.

La Specialista Maestro finns att köpa på delonghi.com samt utvalda återförsäljare.
Pris cirka 16 799 kronor.

RELATERAD LÄSNING