Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Falbygdens Ost uppdaterar design och förpackning på sina lagrade premiumostar

Falbygdens Ost uppdaterar design och förpackning på sina lagrade premiumostar

av Livets Goda

Falbygdens Ost: Lagom till hösten är det dags för Falbygdens att ge sina prisvinnande lagrade premiumostar en ny kostym. Lagrade Klassiker samt serien Morfars, smaksatta med rom, päroncognac och brännvin, får nu en uppdaterad modern design och praktisk förpackning som gör det lättare för fler att njuta av goda vällagrade ostar i vardagen. De nya förpackningarna finns i butik från vecka 36.

Falbygdens har sedan starten 1878 varit känt för att erbjuda ett av de allra bredaste sortimenten av exklusiva premiumostar i Sverige. Nu uppdateras några av deras klassiska svenska hårdostar genom en ny modern design och praktisk förpackning.
Klassiker som de extralagrade ostarna Präst, Herrgård och Grevé (18 månader), samt Morfars Brännvinsost, -Päroncognac och -Romspetsad ost är först ut med den nya designen. Den uppdaterade designen ger de traditionella ostarna en mer modern känsla, samtidigt som smakbeskrivning och lagring förtydligas för att förenkla för konsumenten. Förpackningen kommer nu även ha ett papperslock som gör den lättare att öppna. Ostarna görs av svensk mjölk och lagras i Osthuset hos Falbygdens.

– Den nya designen och förpackningen gör att fler kan sätta lite guldkant på tillvaron – nu blir det enklare att både välja och servera extralagrade ostar av hög kvalitet! Falbygdens har ett brett sortiment av välsmakande ostar som kan lyxa till vardagens stunder – från frukostmackan till kvällens ostbricka, säger Quinn Tran, Brand Manager på Falbygdens.

Här är ostarna som får en ny design
Falbygdens Präst lagrad 18 mån hårdost är en kraftfull svensk lagrad hårdost med viss nötighet, stark sälta och sötaktiga toner. Osten som lagrats i cirka 18 månader har grynpipig textur och knastrande kristaller. Falbygdens Präst är mångfaldigt belönad för sin goda smak och fina kvalitet, så detta är ett säkert val för den som älskar lagrad Prästost på smörgåsen, kexet eller i matlagningen. Falbygdens Präst 18 mån 31% är en självklarhet på en välkomponerad ostbricka.

Falbygdens Herrgård lagrad 18 mån hårdost är en extra lagrad ost, mycket kraftfull och med utvecklad styrka. Att Falbygdens Herrgård 18 mån 28% är en vällagrad ost ser du på de små saltkristaller och utfällningar som bildats i osten vid lagringen. I smaken hittar du både smörkola och hasselnöt och eftersmaken är lång. Herrgård 18 mån är en rundpipig svensk ost perfekt som smörgåsost, men den passar även utmärkt som lagrad hårdost till ostbricka.

Falbygdens Grevé lagrad 18 mån hårdost är en vällagrad ost, rundpipig med kraftfull, nötig smak och viss sötma och beska. Falbygdens Grevé 18 mån 28% är en utsökt svensk hårdost som lagrats i 18 månader. Osten
har därmed extra smakstyrka och gör sig lika bra på smörgåsar som i matlagning. Passar utmärkt att servera som lagrad hårdost på ostbricka.

Falbygdens Morfars Brännvinsost lagrad 12 mån är Sveriges första brännvinsost! Falbygdens Morfars Brännvin 12 mån 31% är en lagrad hårdost med kraftfull, rund och fyllig karaktär som passar utmärkt till skaldjur, i matlagningen och på ostbrickan. Den är en grynpipig ost som lagras under tillsyn i över ett år och som smaksatts med ett kryddigt brännvin. Vällagrad ost som denna avnjuts helst rumstempererad och gärna tjockt skivad på ett gott knäckebröd. Kanter som blir över kan med fördel rivas och frysas in för att kunna användas som matlagningsost vid behov.

Falbygdens Morfars Brännvinsost lagrad 18 månader är en långlagrad version av Sveriges första brännvinsost. Osten har här lagrats i 18 månader och sedan smaksatts med ett extra kryddigt brännvin. Falbygdens Morfars Brännvin 18 mån 31% har en kraftig och fyllig smak med rejäl sälta. Osten passar perfekt till skaldjur och i alla recept med en smakrik ost som ingrediens. Precis som annan vällagrad ost är den även god på smörgåsen. Passar utmärkt att servera som en lagrad hårdost till ostbrickan.

Falbygdens Morfars Päroncognac lagrad 12 månader är en svensk hårdost som spetsats med en underbart smakrik päroncognac. Den är en unik lagrad hårdost, god och kraftfull med perfekt avvägd sälta, karaktäristiskt fruktiga pärontoner och fyllighet från cognacen. Falbygdens Morfars Päroncognac 12 mån 31% är grynpipig, vilket innebär att den har många små oregelbundna hål. Det är en vällagrad ost som passar utmärkt till en lufttorkad skinka, på ett gott kex eller till en lyxig ostbricka.

Falbygdens Morfars Romspetsad ost lagrad 12 månader är en svensk hårdost lagrad i 12 månader, spetsad med rom. Den är en unik lagrad hårdost, god och fyllig med perfekt avvägd sälta och runda fruktiga toner av rom med en touch av russin. Falbygdens Morfars Rom 12 mån 31% är grynpipig, vilket innebär att den har många små oregelbundna hål. Passar utmärkt att servera som en smakrik hårdost på ostbrickan.

Pris och tillgänglighet:
Samtliga ostar kommer i förpackningar om 520-540 gram.
Pris: 169,90 kr/kg.
Produkterna finns i butik från v.36.

RELATERAD LÄSNING