Hem Mat & Restaurang Kockbrist – ett hinder för utveckling

Kockbrist – ett hinder för utveckling

av Livets Goda

”- Jag ser ingen enkel lösning på problemet och ämnet diskuteras ofta utan att något händer. Besöksnäringen, den nya basnäringen, måste tas på allvar och ges bättre förutsättningar att kunna utbilda engagerade och kunniga medarbetare, säger Kalle Eriksson. Lotta Boman, VD på Sigtunahöjden välkomnar initiativet och hoppas på kreativa diskussioner den 13 juni. Deltagare i diskussionen är stjärnkrögaren och debattören Pontus Frithiof, Visitas Sara Sundqvist, Camilla Zedendahl från Destination Sigtuna, konferenschefer och kocknätverket inom Sveriges fjärde hotelldestination. Uppropet äger rum i anslutning till att Sigtunahöjden arrangerar Copper skillet, en kocktävling för kockar inom mötesindustrin där vinnaren tävlar i höstens europafinal i Holland och har chans att gå vidare till världsfinalen i USA nästa vår. I Copper skillet tävlar totalt 6 kockar om de åtråvärda finalplatserna i Holland. Som domare får vi se Pontus Frithiof, känd krögare som senast öppnat ””Pontus in the air”” på Arlanda och Maria Holm, kokboksförfattare i Sigtuna som precis är hemkommen från Kina där hennes kokbok ””Mormors mat”” kom på tredje plats i kokboks-VM.”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING