Hem NyheterVinnyhet Lustau Manzanilla En Rama

Lustau Manzanilla En Rama

av Livets Goda

Den 13 oktober släpps 120 buteljer av Lustau Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda En Rama i Systembolagets Tillfälliga sortiment. ”Suget efter Lustaus En Rama Sherries har ökat enormt under det senaste året och vi är glada över att kunna lansera åtminstone en mindre kvantitet ” säger produktchefen Anders Rüster.

Vinet är en ung Manzanilla som tappas direkt från fat och är i det närmaste helt ofiltrerad. Många sherry-entusiaster anser En Rama som urtypen för Manzanilla eller Fino. Då vinet knappt genomgår någon filtrering så blir En Rama-Sherry intensiv och rik i smaken. Lustau Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda En Rama har lagrats i fem år på amerikanska ekfat under sitt ”flor-täcke”, den speciella typen av jästtäcke som bildas i faten vid lagring av bland annat Manzanilla. Vinet buteljerades våren 2023.

 

”The veil of Flor” Biologisk lagring, där vinerna lagras under en slöja av jäst som kallas flor, är en helt naturlig företeelse. Dessa jästceller förhindrar att vinet kommer i kontakt med luften och har sitt ursprung i de vita albariza-jordarna som dominerar vingårdarna i Jerez.

Vinet är lagrat i ett solerasystem i byn Sanlúcar de Barrameda vid mynningen av Guadalquivir-floden intill atlantkusten. Manzanilla-Sherry har oftast en elegant sälta i smaken som vindarna från Atlanten bär med sig in i området.

Produktchef Anders Rüster om smaken:
”Lustau Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda En Rama har en krispigt torr, elegant smak med inslag av nötter, mineral, jäst, gröna äpplen och ljust bröd. Den passar självklart som aperitif eller till tapas men prova gärna också till ostron eller höstens skaldjur.”

 

Lustau Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda En Rama lanseras i Tillfälliga sortimentet
Nr 94399 · Flaska · 500ml · 15 % · Pris 219 kr · Lanseringsdag 13/10 · Antal: 120 flaskor

RELATERAD LÄSNING