Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nu öppnar nya Taverna Brillo med smaker från Medelhavsregionen

Nu öppnar nya Taverna Brillo med smaker från Medelhavsregionen

av Livets Goda

Efter en renovering under hösten slår Taverna Brillo upp dörrarna på nytt. Från 25 oktober 2023 är det dags att välkomna gästerna till en smakupplevelse som sträcker sig från Marocko till Grekland signerat stjärnkockarna Danyel Couet och Sebastian Thureson.

På nya Taverna Brillo möter Medelhavet Stockholm. Danyel Couet och Sebastian Thureson har skapat en meny som förenar smaker och kulturer från hela Medelhavsregionen och är en hyllning till regionens rika och varierade kök. Några exempel på rätter inkluderar en grillad bläckfisk med salsa på grillade grönsaker och inlagd citron, samt en skivad lammstek smaksatt med timjan och oregano som serveras med Brillos egna version av moussaka. Dessutom presenteras en ny paradrätt i form av en skaldjursdoftande Bouillabaisse Royal med en plateau av grillade fiskar och skaldjur.

Restaurangens inredning har fått en modern uppdatering samtidigt som Taverna Brillos klassiska känsla fortfarande finns kvar. Den främre delen av restaurangen har omvandlats till en salumeria, en delikatessdisk med fokus på charkuteri. Det breddade matutbudet utökar även användningsområdet för den imponerande vedugnen som tillsammans med salumerians råvaror kan ses utifrån gatan.

“Vi ser fram emot att bjuda våra gäster till en pulserande mötesplats där Medelhavet smälter samman med Stockholm.
Vår vision är att Taverna Brillo ska ge gästerna en minnesvärd smakupplevelse och en stunds avkoppling i en varm och kosmopolisk atmosfär”, säger Danyel Couet, krögare på Taverna Brillo.

Taverna Brillo har under ombyggnationen haft öppet för drop-in med en enklare meny.
Den 25 oktober öppnar hela restaurangen igen, och bordsbokningen är redan öppen.

RELATERAD LÄSNING