Hem Mat & Restaurang Parmalindade getostfyllda dadlar – det perfekta tilltugget till en Kentucky Straight Bourbon

Parmalindade getostfyllda dadlar – det perfekta tilltugget till en Kentucky Straight Bourbon

av Livets Goda

Parmalindade getostfyllda dadlar med Kentucky Straight Bourbon

Vänner av bourbon är väl bekanta med namnet Buffalo Trace. Inte bara för deras ytterst pålitliga och lättgillade bourbon som kammat hem ett otal priser över åren utan destilleriet är även hem för ikonwhiskeyn van Winkle som betingar astronomiska priser. Buffalo Trace Destillery ligger i Frankfort, Kentucky och är USA:s äldsta destilleri med anor från 1755 och själva destilleriet är till och med utsett som ett nationellt historiskt landmärke. Till denna klassiker plockar vi fram ett ljuvligt och snabbt fixat tilltugg till en bourbon, parmalindade getostfyllda dadlar.

Parmalindade

Recept – Parmalindade fyllda dadlar

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Bourbon

Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon, USA

Nr. 595, 700 ml, 40%, 399 kr, 90 p
Med Buffalo Trace får vi en klassisk Kentucky i kryddigt utförande och med svala körsbärsinstick, bittermandel och kanderade stenfrukter; allt i en ungdomligt flirtig stil. Smaken är smeksam och följsam, uppvisar fin sötma från grundspriten och det kanderat vaniljiga följer med i det fruktdrivna avslutet. Här är det fin balans rakt igenom och det ger en riktigt god och lättgillad bourbon.

Matchningen
Det första du lär reagera på är den sköna kontrasten mellan sötma och sälta i mötet mellan bourbon och de parmalindade dadlarna, något som vi främst tillskriver den lufttorkade skinkan. Dadeln lockar även fram det kryddiga i drycken och getfärskosten säkrar fräschören. Bättre snacks till lördagsvirren finns inte.

Bourbonen finner du på ditt närmsta Systembolag här >>

Mer om Buffalo Trace

Buffalo Trace Destillery ligger i Frankfort, Kentucky och är USA:s äldsta destilleri med anor från 1755. Själva destilleriet är utsett som ett nationellt historiskt landmärke. Buffalo Trace Destillery är även världens mest prisbelönta whiskydestilleri. Under de senaste tjugo åren har man vunnit 35 destillerititlar och över 100 utmärkelser. Storsäljaren Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon som vi nu har i glasen kan också stoltsera med att vara en av världens mest prisade bourbons.

RELATERAD LÄSNING