Hem Mat & Restaurang Raspberry Martini

Raspberry Martini

av Livets Goda

Raspberry Martini: Vem kan säga nej till en Dry Martini som aptitretare, inte minst till ljuva sommarkvällar som vi upplever just nu. Just ‘drajjan’ agerar inspirationskälla när vi mixar en extra somrig Martini där en hallonlag skänker cocktailen både fräschör och inbjudande färg. Och i stället för vermouth blir det knastertorr Fino Sherry som får balansera upp den eleganta The Botanist Island Dry Gin.

Raspberry Martini

Raspberry Martini

Drinkbas

The Botanist Islay Dry Gin

artikel 52989, 700 ml, 46%, 489 kr, 93 p
Texturen, det är det absolut första etsande och minnesfästande steget in i denna övertygande gin. Viskös i ett stenigt silkigt driv som skapar en magnifik och mycket tilltalande gomattraktion. Därefter smyger sig det kryddiga greppet på och smakernas egenskaper som fyller denna gin börja sprida sig med behag. Det föreligger stor komplexitet i The Botanist och de 22 lokala örter som här är involverade arbetar som en sammansvetsad enhet tillsammans med den basspelande grunden av citrus som lime, citron och apelsin, kryddnejlika såsom en gins själ i form av enbär. Det reflekteras även med små violblommiga anis och maritimt tjärpastill sältade vindar i den söta linjens attraherande melodi. En gin med frisk elegans och distingerad kraft i karaktären.

Så här mixar du en Raspberry Martini
5 cl The Botanist Island Dry Gin
1,5 cl Fino Sherry
1,5 cl Hallonvatten (honung, färska hallon, vatten)
Istärningar
Hallon som dekoration

Börja med att sätta hallonvattnet. Det gör du genom att ta en handfull färska hallon, ett par matskedar vatten och en matsked honung. Hetta upp vattnet till kokpunkt, addera hallon och honung och rör om. Bäst är om du kan ha det i en burk med lock så innehållet kan skakas med jämna mellanrum innan det efter ett par timmar silas.

I ett glas rörs gin, fino sherry och hallonvatten samman med istärningar i minst 30 sekunder. Sila sedan ner i ett kylt Martiniglas och dekorera med hallon på cocktailpinne.

RELATERAD LÄSNING