Hem NyheterNyhet WB Bella Porcile skapar varm O.P. drink inför vintern

Bella Porcile skapar varm O.P. drink inför vintern

av Livets Goda

Bella Porcile är känd för sina cocktails från skog och mark med egenplockade råvaror. Under det senaste året har Bella haft ett nära samarbete med O.P. Anderson där hon skapat inspirerande drinkar med naturen och hållbarhet i fokus. Inför vintern har hon nu tagit fram en varm O.P. Vintertoddy med smaker av päron, ingefära och kanel.

Bella Porcile

Fotograf: Stephanie Henning

Bella Porcile är bartendern och drinkkreatören som hämtar sina råvaror från den svenska skogen. För att uppmuntra till att flytta vintermyset utomhus har hon skapat en värmande drink på O.P. Anderson Original Aquavit. Akvaviten blandas med varm björktonic som smaksatts med sockerlag gjord på päron och ingefära. Cocktailen toppas sedan med krämig lättvispad grädde samt nymald kanel och stjärnanis. O.P. Vintertoddy är lika lätt att förbereda i en termos som att värma direkt över öppen eld.

– När det är kallt ute och det biter i kinderna vill man gärna dricka något varmt. Då passar O.P. Vintertoddy särskilt bra, speciellt framför en värmande brasa med rostade kastanjer som tillbehör tillsammans med vänner, säger bartendern Bella Porcile. Men givetvis går O.P. Vintertoddy även lika bra att dricka inomhus när vintermörkret lagt sig.

Ett tips när man gör O.P. Vintertoddy är att ta med sig ett halvt paket grädde som skakas i paketet till krämig konsistens. Då behövs inga extra verktyg och grädden blir lätt att skikta över drinken.

O.P. Vintertoddy  
5 cl O.P. Anderson Original Aquavit
1,5 cl ingefära- och päronsockerlag
10 cl varm granskottstonic eller vanlig tonic
Lättvispad grädde
Nymald kanel
Stjärnanis

Ingefära- och päronsockerlag
1 dl vatten
1 dl socker
1 päron
Riven ingefära
1 krm salt

Värm upp socker och vatten i en kastrull. Ta bort kärnhuset på päronet och hacka ner det i mindre bitar. Riv ner ingefära.
Låt allt sjuda 30 min. Sila av och tillsätt sedan salt. Låt kallna.
Häll i O.P. Anderson Original samt ingefära- och päronsockerlagen i ett glas, mugg eller kåsa. Värm upp tonic och häll i glaset. Skikta över lättvispad grädde på toppen. Riv lite kanel över och dekorera med stjärnanis. Servera gärna med nyrostade varma kastanjer.

Läs gärna: O.P. Anderson Calvados Cask Finish – Livets Goda provar HÄR

RELATERAD LÄSNING