Hem NyheterNyhet WB Dubbelt upp i alkoholbefriade drycker på Systembolaget

Dubbelt upp i alkoholbefriade drycker på Systembolaget

av Christoffer Enquist

Den alkoholfria trenden håller i sig och den andra mars utökas Systembolagets alkoholfria utbud, som vuxit rejält de senaste åren, med ytterligare två alkoholbefriade produkter. Oddbird Spumante från Oddbird (fd MRG Wines), är ett alkoholbefriat mousserande vin gjort på 100 % glera. Den andra nyheten är Maisel’s Weisse Alkoholfrei, en alkoholfri veteöl från Tyskland.

Alkoholfritt

Den alkoholfria trenden är här för att stanna och intresset för alkoholfria alternativ har ökat rekordsnabbt de senaste åren. Inom ölsegmentet är det alkoholfria utbudet nästan lika brett som det ordinarie enligt Systembolaget. Sedan 2012 har försäljningen av alkoholfri öl ökat med 248,8 %. Att det är just öl som exploderat bland det alkoholfria utbudet beror till stor del på att man här har lyckats att behålla smaker och arom i ölet.

Intresset för alkoholfritt vin har också ökat bland konsumenterna. Här har det också varit svårare att hitta produkter som smakar vin. Sedan 2012 har alkoholfritt vin ökat md 53,3% på Systembolaget och mousserande vin står för den största volymen. De senaste åren har Oddbird varit drivande inom utvecklingen av alkoholbefriade viner. Oddbird är Sveriges ledande producent i kategorin och har en marknadsandel på över 25% på Systembolaget med storsäljare så som Richard Juhlin by Oddbird Blanc de Blanc och Domain de la Prade, ett fylligt alkoholbefriat rött vin. Nu kompletterar man utbudet med en Spumante från Veneto-regionen i Italien.

– Det är otroligt spännande att kunna lansera en produkt som fyller ett hål i nuvarande utbud på marknaden – en premiumprodukt för Prosecco-konsumenten, berättar Charlotte Oldne, Produktchef Arvid Nordquist

Oddbird Spumante

Oddbird Spumante är ett alkoholbefriat mousserande vin med 100 % Glera från regionen Veneto. Den italienska regionen är främst känd för sin produktion av Prosecco.  Vinet lagras i upp till 12 månader innan det varsamt avalkoholiseras med hjälp av omvänd osmos.

Finns på alla systembolagsbutiker från 2 mars
Pris: 79 kr
Art nr: 19019

Maisel’s Weisse Alkoholfrei

Nu lanseras en prisvinnande alkoholfri veteöl i Systembolagets ordinarie sortiment. Maisel’s Weisse Alkoholfrei är en flerfaldig vinnare i internationella öltävlingar och har bland annat blivit utsett till bästa alkoholfria veteölen i European Beer Star, bästa alkoholfria överjästa ölen i International Craft Beer och världens bästa alkoholfria veteöl i World Beer Awards.

Maisel’s Weisse Alkoholfrei är en tysk veteöl i klassisk stil. Ölet görs i traditionell stil och avalkoholiseras sedan varsamt för att bevara smakerna.

Finns i cirka 220 butiker från 2 mars
Pris: 13,90 kr
Art nr: 1197

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING