Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Lakritsdagen 12:e april

Lakritsdagen 12:e april

av Livets Goda

Den tolfte april är det återigen dags för den officiella Lakritsdagen. Det kommer LAKRIDS BY BÜLOW att fira med att arrangera världens största lakritsprovning på 200 platser i sju länder, däribland Sverige.

Även om lakrits i sig är en populär smak, erbjuder LAKRIDS BY BÜLOW dessutom en hel värld av smakkombinationer. Alla kombinationer har självklart sin grund i lakrits, men en stor del innehåller även choklad. En duo som tidigare verkat som en otippad kombination, men som numera är lite av en klassiker. Nu för tiden är det inte helt ovanligt att lakrits även kombineras med annat. Det som från början endast var traditionella svartlakritsbitar doppade i mörk choklad är numera gourmetskapelser som ofta kombinerar flera smaker.

Vad händer när lakrits kombineras med andra, mer oväntade smaker? Det är något som LAKRIDS BY BÜLOW ständigt utforskar. Till exempel LAKRIDS BY BÜLOWs D – SALT & CARAMEL, som är den chokladöverdragna lakrits som kommer att delas ut den tolfte april. Men det finns ytterligare smakkombinationer som är något otippade, men som ändå passar bra ihop.

Ovanliga smakkombinationer

Lakrits och citrus: Den djupa, jordiga smaken av lakrits möter den ljusa, friska smaken av citrus för en smakkombination som är både oväntad och uppfriskande. Kombinationen av lakritsens sötma och citrusens syrlighet skapar en balanserad smakprofil som kan passa de flesta.

Lakrits och kaffe: Den robusta, rostade smaken av kaffe möter den rika, kryddiga smaken av lakrits för en smakkombination som är både djärv och förförisk. Kombinationen av kaffets bitterhet och lakritsens sötma skapar en komplex smakprofil som är perfekt för kaffeälskare och lakritsentusiaster.

Lakrits och chili: Den djärva, kryddiga smaken av chili möter den intensiva, jordiga smaken av lakrits för en het smakkombination. Kombinationen av chilins hetta och lakritsens sötma skapar en riktig smakexplosion.

 

RELATERAD LÄSNING