Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nya restaurang View

Nya restaurang View

av Livets Goda

Den 16 oktober öppnade Compass Group nya restaurang View i Viared Center, väster om Borås. Matupplevelsen har en lyxigare inramning med bordsservering, noga utvalda råvaror och en meny signerad Culinary Director Krister Dahl.

Restaurang View ligger i en helt ny byggnad med en spektakulär arkitektur designad av Gert Wingårdh. Här har inga detaljer lämnats åt slumpen, byggnaden har fått den högsta miljöklassificeringen guld* och inrymmer bland annat frodiga växtväggar, takterrass och ett saltvattenakvarium.

På restaurang View kan man avnjuta en lunch med lyxigare inramning och stort fokus på hållbarhet. Här möts man av en varm och inbjudande atmosfär där borden står dukade med bestick, servetter och brödkorg.

– På menyn finns såväl klassiker som mer exklusiva råvaror. Gemensamt är dock att maträtterna är komponerade utifrån det som är i säsong. Att jobba hållbart och klimatmedvetet i restaurangen går i linje med hur hela Viared Center bedriver sin verksamhet, säger Krister Dahl, Culinary Director på Compass Group.

Bland annat samarbetar restaurangen med lokala producenter och erbjuder växtbaserade alternativ till kött där det är möjligt. Kryddor och vissa grönsaker odlas i den egna köksträdgården på taket av byggnaden.

Till restaurangen hör också en representationsdel som kan bokas för event och möten. Compass Group öppnar även ett café i samma byggnad med ett varierat sortiment för hela dagen som passar såväl frukost som eftermiddagsfika eller som ett snabbt mellanmål.

Läs mer för meny och öppettider:

www.restaurangview.se

*Miljöbyggnad är ett svenskt system för miljöcertifiering av byggnader. Guld är en hög nivå som de mest ambitiösa byggnaderna, ofta med uttalad miljöprofil, kan satsa på att få. (Källa: Sweden Green Building Council)

RELATERAD LÄSNING