Hem Vinvärlden Exklusiv möjlighet för Livets Godas Vinklubbsmedlemmar – Penfolds BIN 707, 2021

Exklusiv möjlighet för Livets Godas Vinklubbsmedlemmar – Penfolds BIN 707, 2021

av Christoffer Enquist

Livets Goda: “Bin 707 är ett stort vin, även i denna årgång – 99p”

Den årliga lanseringen av ’The Penfolds Collection’ är ett av världens mest eftertraktade vinsläpp från den Australiensiska vinproducenten Penfolds. Den 6:e oktober lanserades ett stort urval av årets kollektion på den svenska marknaden via Systembolaget. Ett av toppvinerna, BIN 707, kunde man däremot inte finna, den har ni som Vinklubbsmedlemmar och läsare nu möjlighet att komma över här!

Peter Gago, Penfolds chief winemaker, om BIN 707;
“Worth the wait! A strident follow-on from the lauded 2019 Bin 707.”

“Over half of the 2021 Bin 707 was sourced from Coonawarra, and it shows! 2021 afforded a great Coonawarra cabernet sauvignon harvest. Not to forget the Barossa…”

“A resurgence of interest and an extended Bin 707 following has been recently noted, globally. Is it just cabernet? Is it the style? It’s happening, whatever the reason. We can but wonder.”

Denna druvrena cabernet sauvignon har lagrats i 16 månader i 100 procent nya amerikanska fat (hogsheads) och druvorna har tagits från Coonawarra, Barossa Valley och Wrattonbully

Hur beställer jag?

Maila till info@livetsgoda.se och rubricera mailet ”Penfolds” och skriv antal buteljer ni vill köpa, så returnerar vi mailet med gällande artikelnummer på Systembolaget.

Artikelnumret på SB är dolt och det går endast att hitta vinet genom att uppge det fullständiga artikelnumret vid beställning på Systembolagets hemsida. Priset per butelj är 4499 kr och det finns 48 flaskor tillgängliga.

Penfolds BIN 707

Penfolds BIN 707

Chefredaktör Anders Enquist om Penfolds Bin 707 Cabernet Sauvignon 2021, 99 poäng!

Penfolds styrka är spridningen av sina vingårdar och att man inte låst upp sig på ”single vineyard”. Det handlar om att ge toppvinerna den bästa frukten från de bästa lägena i respektive årgång. 16 månader i 100 procent nya amerikanska fat är likaså något att beakta. Vi finner det kaxigt. Men man har grundstyrkan och förutsättningarna. Förvisso många varma dagar i Coonawarra men sett till slutet av filmen en svalare årgång. Wrattonbully fick optimala förhållanden och Barossa Valley hade en varm vår, normal sommar och sett över hela växtsäsongen ett mildare läge.

707 har en excellent nos och just detta spel mellan det robusta och den syrliga fruktglansen är magnifik i viner som dessa och skapar en kontrastfull elegans. Skopor med kaffebönor, choklad, cedernosad tobak, salviadragna mörka plommon och björnbär med rödkittliga vinbär och körsbär böljar vinet fram. Närvaron av mineralisk, frisk edge och sandgrusigt, distinkt smekande tanniner med vällustig magnetisk dragning, ger vinet svalka och edge. 707 har kusiner från Bordeaux i trädet men det reflekteras även sysslingar i Italien med tanke på de maritimt fuktiga tobaksnoterna. Det råder slutligen en stor intensitet och koncentration och temperamentet är krävande och lika givmild i samma andetag. Bin 707 är ett stort vin, även i denna årgång.

Livets Godas Vin-& whiskyklubb
Livets Godas medlemsklubb erbjuder kontinuerligt mycket bra och exklusiva erbjudanden och vinprovningar, liksom andra vinifierade erbjudanden, så ett medlemskap kan bana intressanta vägar till mer av livets goda. Detta erbjudande sker i samarbete med den svenska importören VinUnic och producenten Penfolds. Vi påpekar även igen att Livets Goda inte har några vinstintressen i våra erbjudanden.

Vill du kostnadsfritt bli medlem i Vinklubben skickar du ett e-mail till info@livetsgoda.se med rubricering ”Vinklubben”.

RELATERAD LÄSNING