Hem Övrigt Årets julnyheter från Apotek Hjärtat

Årets julnyheter från Apotek Hjärtat

av Livets Goda

När det lackar mot jul fyller Apotek Hjärtat på med klassiker som saffran, pepparmyntolja och andra smaker för julbak. Varje år presenteras också en rad spännande nyheter. Årets senap är en klassisk grovkornig senap som lyfts med svartpeppar.

– Årets senap uppnår en spännande och balanserad smak med hjälp av hetta från pepparn i kombination med den sötstarka julsenapen. Svartpeppar har en historisk koppling till apoteken. Förr i tiden var peppar eftertraktat som medicin och ansågs vara ett mirakelmedel som kunde kurera allt från hosta till ormbett, berättar Karin Andrén, kategorichef på Apotek Hjärtat.

Juliga smakkombinationer
Årets julnyheter förenar klassiska julsmaker i nya kompositioner – en ekologisk apelsinmarmelad smaksatt med saffran, lakritskulor som sammanför sötman från vit choklad och syrligheten från hallon samt kakaopudrade dadelbollar med jordnötter och kokos. Årets te-nyheter är en vit och grön te-blandning med äpple och kanel samt ett svart te med smak av kakao, kardemumma och kanel. I sortimentet finns också glasunderlägg prydda med utvalda medicinalväxter att ställa tekoppen på.

Julsortimentet innehåller även återkommande favoriter som lakritsstänger, glöggkryddor, chokladtryfflar, svensk blomsterhonung och spanskt saffran av högsta kvalitetsklass.

– Gemensamt för Apotek Hjärtats julprodukter är noggrant utvalda leverantörer och ingredienser för att säkerställa samma höga kvalitet som i vårt övriga apotekssortiment fortsätter Karin Andrén.

Hjärtats julnyheter 2018
Hjärtats Senap, årets smak Svartpeppar, 175 gram, 44,90 kr. En klassisk grovkornig senap som i år lyfts med svartpeppar. 
Hjärtats Marmelad Apelsin Saffran, 150 gram, 44,90 kr. Ekologisk marmelad 
Hjärtats Hallon & Lakritschoklad, 150 gram, 44,90 kr. 
Hjärtats Dadelbollar Kakao, 100gram, 29,90 kr. Dadelbollar med jordnötter och kokos, pudrade med kakao. 
Hjärtats Svart te, årets smak Kakao, Kardemumma, Kanel, 100 gram. 44,90 kr. 
Hjärtats Vitt te, årets smak Äpple och Kanel, 70 gram, 44,90 kronor. 
Glasunderlägg, pack om fyra, 79.90 kr. Glasunderlägg av FSC certifierad björkfanér med motiv av klassiska medicinalväxter – johannesört, saffran, rölleka och mariatistel. Tillverkade i Småland.

Julsortimentet finns på utvalda Apotek Hjärtat och på apotekhjartat.se från 5 november. Från och med den 26 november och fram till jul finns sortimentet på samtliga apotek, med vissa undantag från de Apotek Hjärtat som ligger i anslutning till en ICA-butik.

RELATERAD LÄSNING