Hem Whisky & Bourbon Brooklyn Brewery lanserar ny IPA på Stockholm Beer & Whisky Festival

Brooklyn Brewery lanserar ny IPA på Stockholm Beer & Whisky Festival

av Livets Goda

Garrett Olivers position som en av de främsta i ölvärlden är oomstridd. Han har vunnit en stor mängd priser, författat flera böcker på ämnet och förärats prestigefyllda uppdrag bland annat som chefredaktör på The Oxford Companion to Beer och som domare i nationella öltävlingar såsom the Great American Beer Fest och the Great British Beer Festival.

Garrett Oliver var redan på tidigt 90-tal en del av den amerikanska rörelsen kring hantverksöl och var en av mycket få som experimenterade med IPA. Ett lekfullt experimenterande utan ambitioner att nå en bredare marknad, då varken Brooklyn Brewery eller Oliver trodde att den var redo för ölstilen. Men det resulterade bland annat i en av bryggeriets mest framgångsrika öl, East IPA.

I samband med ölfestivalen lanserar Brooklyn Brewery sin nya öl, Defender IPA. Defender IPAn är inspirerad av den amerikanska västkuststilen av IPA med tydliga tropiska smaker av ananas, stenfrukt och citrus. 

Defender IPA är sprunget ur flera års samarbete med världens största seriemässa ComicCon. Men idag står den på egna ben, som en del i Brooklyn Brewerys standardsortiment.

På Brooklyn Brewery är förväntningarna stora på nya Defender IPA. Eftersom svenskar är så öppna och i framkant när det kommer till öl förutspås Defender IPA bli ett uppskattat alternativ till den klassiska IPAn.

Under sitt besök i Stockholm kommer Garrett Oliver, förutom att besöka Stockholm Beer & Whisky Festival, att tillsammans med Ölpodden träffa O/O Brewings Olle Andersson i ett podcastavsnitt inför publik på Hobo Hotell vid Brunkebergstorg. 

Han kommer också att vara värd för en middag med ölprovning på Nya Carnegiebryggeriet. Middagen anordnas för tredje året i rad och är ett mycket uppskattat samarbete mellan Brooklyn Brewery, Nya Carnegiebryggeriet och norska E.C. Dahls bryggeri. Samtliga bryggmästare är på plats för att presentera nyheter, experiment och klassiker till avsmakningsmenyn.

Läs mer och boka biljetter till middag med ölprovning här

Följ oss gärna på Instagram
@Livetsgoda_magazine

 

RELATERAD LÄSNING