Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Oatly lanserar tre nya och förbättrade havredrycker

Oatly lanserar tre nya och förbättrade havredrycker

av Livets Goda

Oatly lanserar idag tre nya havredrycker så att det ska bli ännu enklare för svenskar att byta till växtbaserade alternativ. De fungerar i exakt samma sammanhang och i samma mängd som vanlig komjölk. De tre havredryckerna finns både som kylda och rumstempererade.

Oatly

Havredryckerna Oatly 0,5%, Oatly 1,5% och Oatly 2,8% är utformade för att fungera på exakt samma sätt som komjölk och går därför att ersätta rakt av i recept. De kan användas som dryck, för matlagning eller bakning – dessutom kan de förvaras upp till 270 dagar i rumstemperatur innan öppning.

Med låg andel mättade fetter drar det nya sortimentet nytta av havrefibrernas goda egenskaper och är en rik källa till kalcium, jod, riboflavin och vitamin B12. De innehåller inget tillsatt socker och är mjölk-, soja- och nötfria och är i allmänhet bättre för klimatet än komjölk.

– Vi vill göra det enkelt för folk att byta från komjölk till växtbaserat, och det innebär att skapa produkter som inte kompromissar med smak, näring eller användningsområden. Vi är glada över att kunna erbjuda svenska konsumenter ett komplett utbud av havredrycker som fungerar lika bra i morgonkaffet som i favoritmatrecepten, säger Anna Stridh, försäljningschef Sverige.

Något lättare
Oatly havredryck 0,5% har en låg fetthalt och passar de som vill ha ett lättare alternativ till sina varma drycker, matlagning eller bakning.

En mångsidig klassiker
Oatly havredryck 1,5% har ett nytt och förbättrat recept som fungerar ännu bättre i kaffe. Den är också skapad för att vara en mångsidig bakingrediens för populära favoriter såsom pannkakor eller kanelbullar.

Havredryck för de som älskar fyllighet
Oatly havredryck 2,8% har en fyllig och krämig konsistens och är idealisk för såser och klassiska rätter såsom brunsås och potatismos eller varför inte i pastasåsen.

De nya Oatly-produkterna finns att köpa i enlitersförpackningar hos återförsäljare över hela Sverige, däribland, ICA och Coop.

RELATERAD LÄSNING