Hem Whisky & Bourbon Peak 2 Peak – ny blended malt på Systembolaget i PET

Peak 2 Peak – ny blended malt på Systembolaget i PET

av Livets Goda

Peak 2 Peak: De senaste åren har vi alla kunnat konstatera hur Systembolaget har efterfrågat fler och fler klimatvänliga förpackningslösningar inom alla kategorier av dryck, oavsett om det rör sig om lättviktsflaskor, Bag in Box, Tetra, Pouches, vin på burk och inte minst PET. Senast ut i den sistnämnda kategorin är nyheten Peak 2 Peak Blended Malt Scotch Whisky som gjorde lanseringspremiär den 1:a mars på Systembolaget. Naturligtvis har vi provat den också.

Som namnet säger, så har vi i denna whisky en blended malt produktion som härstammar från Highland, Lowland samt Speyside. Whiskyn är mellan 3-5 år gammal och har fått sin lagring i ex bourbon- och sherryfat.

Peak 2 Peak

Chefredaktör Anders Enquist om Peak 2 Peak Blended Malt Scotch Whisky, 40%
Skottland / AB NO.1 Production / 700 ml / Nr 497 / 319 + pant 1 kr / 86p
Undertecknad ska inte hymla med sin skepsis mot PET flaska. En bra whisky ska buteljeras i glas, inget annat. Samma med vin. Så, med det sagt, här har vi en blend av tre olika malt från icke namngivna destillerier i Speyside, Lowland och Highland, buteljerad i PET. Åldern ligger på mellan 3-5 år och hur mycket motstånd jag än må ha mot denna typ av ”butelj”, så konstateras att detta är en riktig jovialisk publikfriare med fruktnoter av honungsnotad äpple, russin, körsbär, persika, citrus från den oranga familjen samt vanilj, ljus choklad och karamelliserat socker i strama tyglar. Bra kryddspänst och fatruggningar som ger behagligt ”tanninfäste” strukturellt.

Är nu ute efter det ”stora blå” så får ni ser er om, men vill ni ha en trivsam, avslappnad mingelakt så fungerar det här alldeles utmärkt. Slutligen, glöm inte att bryta loss plastskruvkorken, annars blir det ny ”angels share” vid servering…

Whiskyn finner du på Systembolaget HÄR >>>

RELATERAD LÄSNING