Sir Edward´s Smoky - En Sverigepremiär för många gommar

Livets Goda 5 Oct, 2018
Whisky och Bourbon Från hjärtat av Skottland så lanseras Sir Edward's Smoky, en blended whisky som består av grain- och maltwhisky som har lagrats under minst 3 år på bourbonfat. Frågan vi ställde oss på redaktionen var; kan en mindre kostsam whisky av detta slag vara något att ha? Och svaret blev lika kort som givet – JA. Sedermera finner ni Sir Edward´s Smoky i fokus för veckans WB-Tips.

"...gott, trivsamt och ett sjyst whiskysällskap"

 

Whisky & Bourbon om Sir Edward´s Smoky
Okej, då kliver vi in i budgetvarianten beträffande prisläge och whisky, eller kanske vi ska kalla det den folkliga kategorin. Men även i dessa kategorier, vad ni nu än vill kalla det, så finns det små korn som är värda att ”vattna”. Som Sir Edward´s Smoky till exempel.

Vi slår först fast att det här är en whisky som inte försöker vara någonting annat än vad den är, vilket är en underhållande whisky för de stunder när du vill ha något gott och trivsamt utan att behöva tulla på dyrgripar du nu än må ligga på. Det är nämligen inte så svårt att trivas tillsammans med Sir Edward´s Smoky. Det är bara att ”doftporra” lite på den maltiga sötman som snyggt färgats med smekande toner av honung, päron, persika och en återhållsam peatyness (bra balans här), så bekräftar detta trivselfaktorn som väntar i paletten.

Där uppträder Sir Edward´s lent, runt, mjukt, harmoniskt och snällt men blir för det ingen lipsill till whisky. De ljusa faten ger en krydda med slipad skärpa och inslagen av körsbär, tjära och lakritspastiller som smyger ihop med doftinslagen är fina. Den lätt örthintade blommigheten som växer fram i avslutet ger också denna whisky sin personlighet.

Så, budgetpris javisst, men samtidigt välsvarvat i strukturen och kvalitativt i grundmuren. Sist men inte minst repeterar vi det där viktiga: gott och trivsamt och ett sjyst whiskysällskap!

86 poäng / Whisky & Bourbon

Sir Edward´s Smoky
Nr 76558-01 (700 ml)
40% 239 kr
Skottland

Whiskyn kan ni beställa HÄR

Sir Edward´s Smoky på Stockholm Beer & Whisky Festival
Skulle man vilja prova whiskyn så finns även möjligheten att besök importören Moestue Grape Selections och systerbolaget Cask Sweden på Stockholm Beer & Whisky Festival i Nacka där de ställer ut i hall 2.


Josefine ”Ölgäris” Törnqvist är Årets Ölutvecklare 2018

Whisky och Bourbon Josefine ”Ölgäris” Törnqvist har tilldelats priset ”Årets Ölutvecklare 2018” för…
23 Oct, 2018

Ölen och maten: Löksoppa med prästosttoast till Krusovice Imperial

Mat och Restaurang Löksoppa med toast är en fransk klassiker. Vi förnyar den…
22 Oct, 2018

Succé för Dilmah School of Tea i Stockholm – Sveriges största te-event någonsin

Övrigt Dilmahs världsberömda School of Tea gick av stapeln på Fotografiska…
19 Oct, 2018

Små partier ÖL 19 oktober 2018 – 13 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium En lansering med kul mix av nyheter. Bland favoriterna finns…
19 Oct, 2018
Artikelarkivet