Hem Vinvärlden Winemakers Dinner med Walter Hansel

Winemakers Dinner med Walter Hansel

av Christoffer Enquist

Nu bjuder Winefinder in till årets första Winemakers Dinner med en av deras mest älskade vinproducenter – Walter Hansel. Den 22 januari träffar du Stephen Hansel som idag sköter verksamheten på egendomen.

Walter

Varmt välkommen till årets första Winemakers Dinner med Winefinder och Stephen Hansel från vinhuset Walter Hansel i Russian River Valley i Kalifornien. Det var 1978 som pappa Walter Hansel planterade de första 257(!) chardonnayrankorna vilket blev starten för denna älskade och hyllade producent. Första kommersiella årgången var 1996 och idag drivs egendomen av sonen Stephen som du möter på middagen.

Kvällen till ära har vi bett Hillenbergs kockar att komponera en trerätters specialmeny att ackompanjera vinerna. Vi kommer med mer detaljer om menyn när det närmar sig.

Nyckeln till Walter Hansels framgång har varit mycket låga skördeuttag, minutiöst skötta vingårdar och en filosofi som inspirerats av de bästa i Bourgogne med naturlig jäst, minimal hantering och jäsning med hela klasar. Vinerna görs i boutique-kvantiteter men man vill ändå att vinerna ska vara tillgängliga för alla egendomens entusiaster och därför tillhör vinerna de mest prisvärda i Kalifornien.

Priset är 1 599 kr för allt. Vi har endast 24 platser.

Till middagen dricker vi följande viner:
• Cahill Lane Chard 2015
• Cahill Lane Chard 2016
• North Slope Chard 2016
• Walter Hansel Estate Pinot 2016
• South Slope Pinot 2016
• Cahill Lane Pinot 2016

Var: Hillenberg, Humlegårdsgatan 14, Stockholm
När: 22 januari klockan 19.00-22:00

Varmt välkommen

Köp biljett här >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING