Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang AMA Restaurant välkomnar stjärnkocken Erik Videgård för ett gästspel

AMA Restaurant välkomnar stjärnkocken Erik Videgård för ett gästspel

av Livets Goda

AMA Restaurant: Efter flera succéartade gästspel med Erik Videgård inom Clarion Hotel® välkomnar nu AMA Restaurant i Helsingborg en ny kulinarisk upplevelse. Erik anses vara en av Sveriges kunnigaste experter inom asiatisk mat. Torsdagen den 26 oktober kommer restaurangbesökarna kunna njuta av autentiska smaker och en oförglömlig upplevelse där menyn är inspirerad av Indokina.

AMA Restaurant

AMA Restaurant

AMA Restaurant hittar man på Clarion Hotel® Sea U i Helsingborg. Restaurangen specialiserar sig på en mix mellan japansk och sydamerikansk matlagning. Inspirationen kommer från Nikkeiköket där naturliga råvaror blandas upp med havets läckerheter, kryddstark aji amarillo och kolgrillat. Restaurangens hjärta är det öppna köket med grill, fisk- & skaldjursbar och cocktailbar.

Nu tar Erik klivet in på AMA Restaurant och kommer bjuda gästerna på autentiska smaker och en oförglömlig upplevelse. Menyn är inspirerad av Indochina, dvs en mix av främst Frankrike och Vietnam. Smakrik, intressant mat med oändliga möjligheter som tilltalar de flesta. Medan Erik berättar om sin matresa serveras ett fyrverkeri av rätter som Erik tillsammans med AMA Restaurants kockar tagit fram.

– Det ska bli fantastiskt att göra mitt första gästspel i staden jag växte upp i. Förvänta dig härliga smaker och oväntade kombinationer, säger Erik Videgård.

Erik Videgård, känd från bland annat Nyhetsmorgon, är en av Sveriges främsta krögare och specialiserad på det asiatiska köket. Han har öppnat och drivit legendariska Stockholmskrogar som Videgård, East, Diana, Akvarium, Fjäderholmarnas krog och Halv trappa plus gård.

– Erik Videgård är en av Sveriges främsta stjärnkrögare och vi gläds enormt mycket åt att få jobba med honom. Att få ta del av hans kunskaper och erfarenheter ska bli fantastiskt, då han var en av de första att introducera det asiatiska köket i Sverige.” – Säger Jenny Pieplow Benestam, VD på Clarion Hotel® Sea U.

Erik Videgårds gästspel äger rum Torsdagen 26 oktober och middagen börjar kl 19.00.

RELATERAD LÄSNING