Hem NyheterNyhet WB Årets glögg 2023 från Norrbottens Destilleri

Årets glögg 2023 från Norrbottens Destilleri

av Livets Goda

Årets glögg 2023 från Norrbottens Destilleri: 18 oktober återlanserar landets nordligaste destilleri sin hantverksmässigt tillverkade spritglögg Seaberry. Den har fått smak från havtorn och jalapeño tillsammans med en dos klassiska julkryddor. 

Årets glögg 2023 från Norrbottens Destilleri

Årets glögg 2023 från Norrbottens Destilleri

Sedan starten 2019 har Norrbottens Destilleri främst uppmärksammats för sin gin men numera tillverkas även akvavit och vodka samt flera kreativa destillat. Sedan några år tillbaka produceras också glögg och den 18 oktober släpps Seaberry återigen på Systembolaget.

– I år har vi valt att återlansera förra julens fullträff med havtorn och jalapeño i en något större upplaga då efterfrågan blev enorm. Målet med glöggen är att flytta gränserna för kryddning och smak samtidigt som upplevelsen ändå känns välbekant, säger Dennis Bejedal, grundare och Master Distiller på Norrbottens Destilleri.

Glöggen är ursprungligen skapad för att drickas kall men fungerar lika bra varm och i cocktails. Precis som samtliga drycker från Norrbottens Destilleri tillverkas Seaberry enbart på ekologiska naturliga råvaror.

Seaberry kommer i en flaska om 700 ml och kostar 299 kronor. Alkoholhalten är 15 procent och artikelnumret 51566. Första försäljningsdag är 18 oktober.

RELATERAD LÄSNING