Hem NyheterVinnyhet Beaujolais Royal på magnumflaska

Beaujolais Royal på magnumflaska

av Livets Goda

Beaujolais Royal på magnumflaska: Den 13 september lanseras det klassiska vinet Beaujolais Royal på magnumflaska med vaxomsluten flaskhals. Den kommer att finnas i Systembolagets Beställningssortiment.

Beaujolais Royal på magnumflaskaBeaujolais Royal är en av Systembolagets verkliga trotjänare som levererar kvalitét år efter år. Vinet lanserades redan 1959, bara något år efter motbokens avskaffande och nu är det dags för en generösare flaska. Vinet finns sedan tidigare som standard-, och halvflaska i Fasta sortimentet.

Livets Goda om klassikern Beaujolais Royal
Tidlöst vin som fått något av en revival och pånyttfödelse, inte minst tack vare det faktum att allt fler konsumenter efterfrågar transparens i sina röda viner, något som Royal kan erbjuda med råge. Här får vi gamaydruvan i ungdomligt charmant stil där doften bjuder på vildhallon och körsbär men även ett stänk av blå bär och som kompletteras av örtiga instick, en hint av ceder, sommargrus, blodröd citrus och granatäpple. Smaken är i den lättare stilen och som initialt upplevs läskande, inte minst när vinet kylts till en 12-13 C. Men bakom finns en delikat textur med zestiga instick, röda bär och en strimma av tanniner. Örtigt anslag noteras också vilket följer med i det rena bärdrivna avslutet. En klassiker, still going strong, och som fungerar till det mesta i matväg.

 

 

Beaujolais Royal Magnum – Beställningssortimentet
Nr 54927 · Magnum · 1500 ml · 13 % · Pris: 239 kr · Säljstart 13/9
Beaujolais Royal och receptinspiration finner du HÄR

RELATERAD LÄSNING