Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Cadierbarens nya cocktailmeny

Cadierbarens nya cocktailmeny

av Livets Goda

Cadierbarens nya cocktailmeny: Äppelodlingar på Österlen, Norrsken, fiskebodar på Västkusten och svenska fjällen. Grand Hôtel Stockholms nya  cocktailmeny, signerad Cadierbaren, har hämtat inspiration från allt vi har omkring oss, från vår natur till våra traditioner. Årets cocktailmeny – A tribute to Swedish nature – är en hyllning till vårt svenska arv och tar med gästerna på en resa som väver samman svenska råvaror med internationella influenser.

Cadierbarens nya cocktailmeny

Cadierbarens nya cocktailmeny

De 15 hantverksmässiga drinkarna i årets cocktailmeny representerar en bred hyllning till Sveriges varierande landskap och traditioner. Inspirationen har hämtats från såväl svenska skogar, gotländska raukar och äppelodlingar på Österlen som midsommarnattsdrömmar och fjällvärlden. Att bläddra igenom menyn, med tillhörande illustrationer av konstnären Jan
Vana, är som att följa en visuell och drömsk resa genom Sverige. Även flertalet av glasen är speciellt framtagna för menyn i nära samarbete med svenska designers och glasblåsare.

“Vår cocktailmeny är en resa som tar sin början i hjärtat av Grand Hôtel, från det ögonblick du sätter din fot i lobbyn och som fortsätter när du sitter i Cadierbaren, öppnar upp menyn och bläddrar igenom de fantastiska illustrationerna, till det att du tar den allra första sippen. Allting är noga sammanvävt, från atmosfären till konsten och glaset till smaken, för att skapa en minnesvärd upplevelse.”, säger Anton Windmar, Bar Manager i Cadierbaren på Grand Hôtel Stockholm.

“A tribute to Swedish nature är en meny som fungerar i alla säsonger och där svenska råvaror som exempelvis frukter och bär har huvudrollen. Vi inkluderar även svenska spritproducenter, stora som små, för att hedra det svenska hantverket.”, säger Karl Persson, Food & Beverage Manager, Grand Hôtel Stockholm.

För de som vill utforska alkoholfria alternativ finns tre noggrant utformade cocktails som speglar samma innovation och omsorg som de traditionella alternativen.

Årets cocktailmeny är framtagen av Cadierbarens barteam med Anton Windmar i spetsen. Han har jobbat på Grand Hôtel Stockholm och i Cadierbaren sedan oktober 2021.

RELATERAD LÄSNING